Éxit en el primer encontre d’atletisme organitzat per C.O La Costera de Xàtiva

Més de 200 atletes es concentraren en la Ciutat de l’Esport de Xàtiva
David Besso

El passat dimecres 21 de novembre, el C.O La Costera, junt a la coordinadora de centres ocupacionals, COPAVA, organitzaren el I Encontre d’Atletisme per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual de la temporada 2012-2013. Encontre que va reunir a mes de 200 atletes de 18 centres de tota la província de València.

L’encontre va començar a les 11 del matí a les sèries de 4×100 i va acabar al voltant de les 14.00 amb les sèries de 100 metres. Matí on a més d’aquestes dues proves se’n disputaren d’altres oficials però també adaptades per a col·lectius de persones amb més discapacitat, proves com 10 m. assistida, 25 i 50 metres, 400 m marxa o llançament de solf-boll.

No és la primer vegada que el centre de Xàtiva organitza aquest tipus d’encontres, el que si és cert és que aquesta temporada ja s’ha pogut comptar amb unes instal·lacions com les de la Ciutat de l’Esport que l’Ajuntament de Xàtiva va cedir per la disputa del mateix. Durant el transcurs de l’Encontre , comptàrem amb la visita de la Regidora d’Esports de-l’Ajuntament de Xàtiva, Yolanda Sipan, la qual va poder veure a aquestos esportistes en directe.

Aquest és el primer encontre de tres que es disputaran al llarg del curs, el següent a Burjassot i el tercer a Ontinyent, els quals determinaran la classificació final dels atletes en cada una de les modalitats.

Des del centre es mostraven satisfets per com es va desenvolupar l’encontre i es volia agrair a la regidora d’esports, Yolanda Sipan, les facilitats que han donat per a que aquest encontre es portara a terme, així com del personal de les instal·lacions i sobretot dels alumnes de TASOC de l’IES La Costera de Xàtiva que van ajudar com a voluntaris en aquest campionat

Amor Amorós, directora del C.O La Costera de Xàtiva, comentava ja acabat l’encontre, «la importància de continuar organitzant activitats com aquestes en el nostre col·lectiu. Al final el que aconseguim és motivar al nostre col·lectiu a fer esport, amb totes les repercussions positives que açò comporta per a la persona. Per això des del nostre centre no deixarem mai de fomentar aquestos encontres si tenen com a objectiu final la millora del xavala». Continuava amb paraules d’agraïment per a tots els que han fet possible aquest campionat, sobretot a la Regidora Yolanda Sipan, als alumnes de l’institut i als centres participants per l’esforç que han fet en vindre a competir en aquest encontre».

La propera activitat que organitzarà el C.O La Costera serà el I Encontre Provincial de Boccia el proper dijous dia 29 al pavelló del Genovés