Éxit dels veterans del Club Bàdminton Xàtiva -València, Terra i Mar- en el Campionat d’Espanya de Veterans, sis ors, dos plates i tres bronzes

campionsdeespanaveterans
El club xativí aconseguix mantindre, en la Fase d’Ascens de la Garriga, un segon equip en la Primera Divisió Nacional de Bàdminton

En Barbate (Cadis ), es va disputar entre l’1 i 3 de maig el Campionat d’Espanya de Veterans, amb la presència de 160 jugadors distribuïts en categories de cada cinc anys, que es van deixar en la pista fins a l’últim alé.
Per al Club Bàdminton Xàtiva -València, Terra i Mar- ha sigut un complet èxit al proclamar-se Campions d’Espanya en sis de les modalitats disputades i Subcampions en dos d’elles. Els nou jugadors del club xativí desplaçats, Ana Ferrer, Rosa Giménez, Antonio Jiménez, Santiago Sancho, Vicente Ferrer, Julio Martín, Luís Siles, Carlos Martínez i Francisco Vergara, ho van donar tot en la competició i van obtindre en este cas una merescuda recompensa.
En la categoria A-1, Ana Ferrer es va proclamar Campiona d’Espanya en individual femení, en la categoria A modalitat de dobles femení va ser també la Campiona d’Espanya formant parella amb Olga Caballero del CB. Sesrovires, i Subcampiona d’Espanya en dobles mixtos formant parella amb el seu germà Vicente Ferrer.
En la categoria A-2, Santiago Sancho es proclame Subcampió d’Espanya en la modalitat d’individual masculí i en la categoria A modalitat dobles masculí va ser tercer formant parella amb Luís Hernández del CB. El El Campello.
En la categoria B-2, Rosa Giménez va ser quinta en la modalitat d’individual femení i en la categoria B modalitat dobles mixtos es va classificar sexta formant parella amb Kenn Faurschou de CB. San Fernando.
En la categoria C modalitat dobles mixtos Luís Siles va ser tercer formant parella amb Mari Carmen Longueiras del CB. Universitat Coruña.
En la categoria D, Carlos Martínez es va proclamar Campió d’Espanya en individual masculí. En dobles masculí la parella Carlos Martínez / Francisco Vergara eren finalment Campions d’Espanya i en dobles mixtos la també parella xativí Carlos Martínez / Antonia Jiménez aconseguien imposar-se proclamant-se Campions d’Espanya.
Finalment en la categoria de superveterans, Francisco Vergara es proclamava Campió d’Espanya i Antonia Jiménez aconseguia un meritori tercer lloc.
En la Garriga (Barcelona) es va disputar entre els dies 2 i 3 de maig, la Fase d’Ascens a la Primera Divisió Nacional de Bàdminton, el club xativí va aconseguir la classificació d’un segon equip en la Primera Divisió, com ja va fer en la passada temporada.
Huit jóvens jugadors, quatre xiques i quatre xics, es van desplaçar a la Garriga per a intentar aconseguir este objectiu: Desiré Ortega, Sandra Vera, María Solves, Marta Llorens, Jorge Alcàsser, Antonio Omar, David Siles i Carlos Mateu; i ho van aconseguir no sense dificultat.
Dotze equips lluitaven per l’ascens, l’equip xativí després de derrotar al CB. La Garriga per una ajustat 4-3, es va imposar també al CB. Huesca per 6-1, amb això quedava primer en el seu grup i aconseguia classificar-se entre els quatre primers que li assegurava el seu manteniment en la categoria. En la classificació entre els quatre primers llocs va derrotar al CB. Albacete per 4-3 i perdia en la disputa entre el primer i segon lloc davant del CB. As Neves, amb la qual cosa finalment es classificava en segona posició en el Fase d’Ascens i mantenia la categoria per a la pròxima temporada.
El pròxim cap de setmana entre el 8 i 10 de maig es disputarà en el Pavelló Florida/Babel d’Alacant, l’esdeveniment més important del bàdminton nacional, el Campionat d’Espanya Absolut; no faltarà ningú ja que estaran els millors jugadors d’Espanya, amb el que l’espectacle esportiu està assegurat. El Club Bàdminton Xàtiva -València, Terra i Mar- estarà presente en la competició amb els seus millors jugadors, Sandra Cridaquè, Inma Aparicio, Ana Ferrer, Cristina Muñoz, Lluïu Siles, Javier Cardós, David Rivas, Antonio Omar, Jorge Alcàsser, Natxo Belenguer i David Siles, es desplacen amb la intenció de donar-ho tot en la pista i aconseguir una bona classificació.