Èxit del Serra Vernissa a la Buff Epic Run

Josep Cebrià va quedar en quarta posició

Aquest cap de setmana es va disputar al Parc Natural d’Aigüestortes i de l’estany de Sant Maurici, la Buff Epic Run, una dura prova de muntanya amb 3 modalitats. El club xativí “Serra Vernissa” va participar a la marató i a la ultra. En total van haver 700 participants de 13 nacionalitats.

També cal dir que aquesta prova serà el proper any, el Campionat del Mon d’SkyRunning. La prova ultra tenia una distància de 105km i un desnivell positiu de 8.000m. Eixia de Barruera a 1.081m sobre el nivell del mar i passava pel Port de Gelada, Refugi Conangles, Port de Rius, Refugi Saboredo, Espot, Estany Gento, Port de Rus, Taüll, Boí i Barruera, passant per la cota màxima de 2.751m i amb un desnivell màxim del 56%, una de les proves més dures del calendari. Es va imposar el corredor de Petrer Sebas Sánchez amb 13h38’ i la primera fèmina va ser Nuria Picas amb 17h35’.

El corredor del Serra Vernissa, Josep Cebrià, va ser quart amb un temps de 14h59’. Josep Cebrià va donar un pas més en el seu excel·lent currículum de proves de gran recorregut, sempre molt a prop de pujar al pòdium. Segons les seues pròpies paraules “Un quart lloc està molt bé. A més arribava amb un esquinç i al km 10 m’he tornat a girar el peu. Sabia que era molt complicat pujar al pòdium veient el nivell que hi havia de corredors i com de tècnica era la prova.” Però a poc a poc es va anar recuperant i va posar un bon ritme, fort a les pujades i molt atent a les baixades. Al km 55 ja anava el que feia 6 i va continuar remuntant, així fins a una meritòria quarta posició final a tan sols 20’ del tercer. La marató tenia 42k i 3.200m positius. Eixia d’Espot a 1.360m, passava pel Clot de la Bassa a 2.147m, Coll de Rus a 2.617m i acabava a Barruera a 1.081m.

El primer corredor va ser Vicente Redondo amb un temps de 4h59’. Per part del Vernissa van aconseguir acabar la prova Abelardo Orquín, el 19é amb 6h22’, Paco Borredà el 44é amb 7h02’, Enrique Blesa el 75é amb 7h35’ i Luis Terol el 178é amb 8h55’. No van poder acabar la prova Sergi Simó, Francisco Marcuello i Enrique Perales. Segons van comentar els mateixos corredors, la prova va ser duríssima, no sols pel terreny, sinó també per la calor.

Orquín destacava que tota la duresa estava a la primera part de la marató, doncs al km 28 ja havien pujat 3.000m positius, incloent-hi dures pendents i llargues pujades, i destacant que en la més llarga va tardar 2 hores per a fer 10km. El Serra Vernissa valora satisfactòriament la seua participació en aquesta competició i espera poder tornar el pròxim any. Ara, altres corredors, estan a punt de participar en la Volta al Aneto.