Èxit del primer encontre d’atletisme per a persones amb discapacitat intel·lectual

Més de 200 atletes es concentraren en la Ciutat de l’Esport

El Centre Ocupacional La Costera, junt a la coordinadora de centres ocupacionals, COPAVA, organitzaren el I Encontre d’Atletisme per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual que va tindre lloc el passat dimecres en la Ciutat de l’Esport de Xàtiva. L’esdeveniment va reunir a més de 200 atletes de 20 centres de tota la província de València.

L’encontre va començar a les 11 del matí a les sèries de 4×100 i va acabar al voltant de les 13 hores amb les sèries de 100 metres. També es van disputar altres proves oficials però també adaptades per a col·lectius de persones amb més discapacitat, proves com 10 metres assistida, 25 i 50 metres, 400 metres marxa o llançament de solf-boll.

No és la primer vegada que el centre de Xàtiva organitza aquest tipus d’encontres, de fet, la temporada passada va ser la responsable de portar aquests altletes a l’encontre de clausura de la temporada.

Aquest ha estat el tercer encontre de tres que es disputen al llarg del curs, els anteriors van ser a Alzira i València. En aquest esdeveniment esportiu es decidia la classificació en cadascuna de les sèries i proves atlètiques.

Des del centre ocupacional La Costera, organitzador de la competició, es mostraven satisfets per com es va desenvolupar, pel nivell mostrat i sobretot per la gran afluència de gent. A més també es va voler agrair la col·laboració de l’IES Dr. Simarro de Xàtiva per aportar el nombre de voluntaris necessari perquè esdeveniments com aquests es porten a terme, a l’igual que a l’IES de Vallada per la presència com a espectadors durant tota la competició. “És una bona oportunitat perquè futurs responsables de l’esport de la nostra societat experimenten que també hi ha una altra manera de fer esport, i aquest dimecres a la Ciutat de l’Esport de Xàtiva es va poder veure”, afirmaven.

Així mateix, des del CO La Costera de Xàtiva, es comentava “la importància de continuar organitzant activitats com aquestes en el nostre col·lectiu. Al final el que aconseguim és motivar al mateix col·lectiu a fer esport, amb totes les repercussions positives que açò comporta per a la persona. Per això des del nostre centre no deixarem mai de fomentar aquestos encontres si tenen com a objectiu final la millora del xaval”. Continuava amb paraules d’agraïment per a tots els que han fet possible aquest campionat, sobretot als regidors de l’Ajuntament de Xàtiva, als alumnes de l’IES Dr Simarro i de l’IES de Vallada, als centres participants per l’esforç que han fet en vindre a competir en aquest encontre”.

En aquest sentit, el centre ocupacional ja està preparant una ruta de senderisme per al proper dimecres dia 19 de novembre a la rodalia de Bellús, per a la qual s’espera més de 500 persones.