Èxit de participació municipal al programa #XarxaLlibres

A partir del proper 1 de desembre, els ajuntaments iniciaran el procediment per tal de fer efectives les ajudes

Un total de 528 municipis i entitats locals menors han formalitzat la seua sol·licitud de participació al programa de gratuïtat de llibres de text #XarxaLlibres, una vegada ha finalitzat el termini establert per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport. Es tracta de 138 municipis de la província d’Alacant, 124 de la de Castelló i 266 de la de València. Amb aquestes sol·licituds el programa ha arribat a una cobertura del 99,64% de la població valenciana, ja que les entitats sol·licitants representen 4.986.394 habitants sobre un total de 5.004.844 ciutadans, segons les dades de l’Institut Nacional d’Estadística.

Sobre el programa, cofinançat a parts iguals per la Generalitat, les Diputacions i els ajuntaments, el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha declarat que «#XarxaLlibres respon a un bon treball en equip entre administracions. Quan això es produix la gran beneficiària és la societat valenciana. Aquesta és una mostra més de les nostres prioritats com a govern: el treball per les persones». Respecte del procés administratiu, Marzà ha volgut destacar que «garantim a les famílies la total normalitat per a poder realitzar el cobrament. Ho constaten l’informe favorable de la intervenció general i l’informe de l’advocacia de la Generalitat».

Es concedeixen les ajudes als primers 244 ajuntaments

D’altra banda, la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha fet públiques les concessions de la seua part d’ajudes del programa #XarxaLlibres als ajuntaments que van formalitzar la seua sol·licitud fins el dia 10 de novembre de 2015. És el cas de 244 entitats locals, 52 de la província d’Alacant, 53 de la de Castelló i 139 de la de València. La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, continuarà publicant les resolucions de concessió de les ajudes de la resta dels ajuntaments sol·licitants, a mesura que es realitze la revisió i la verificació de la documentació preceptiva que ha d’acompanyar les sol·licituds.

A partir del proper 1 de desembre, els ajuntaments iniciaran el procediment per tal de fer efectives les ajudes. Cal recordar que seran les entitats locals les encarregades de proporcionar la informació necessària a les famílies.