Èxit de participació als actes de la Campanya “Dones d’Albaida”

mail-210

• La marxa solidària amb el càncer de mama va congregar a més de 200 dones.

• Com a novetat, aquest any han participat els alumnes de l’IES “José Segrelles” d’Albaida, amb el col·loqui “Ser dones al Sud”.

Albaida, 2 de març de 2009.- La Ciutat d’Albaida ha acollit déu dies replets d’activitats adreçades al públic femení, amb la Campanya de Commemoració del Dia Internacional de la Dona Treballadora “Dones d’Albaida”. Des del dia 4 de març fins a aquest dissabte 14 de març des de la Regidoria de Promoció de la Dona de l’Ajuntament d’Albaida, en col·laboració amb l’Associació d’Ames de Casa i Consumidors “TYRIUS”, s’ha posat en marxa una sèrie d’activitats i iniciatives adreçades al públic femení, envoltant el dia 8 de març.
Des d’excursions fins a tallers de planificació de menús per a casa, o sobre el paper de la dona als medis de comunicació s’han succeït al llarg de tota aquesta Campanya, entre la que cap destacar la Marxa Solidària sobre el Càncer de Mama que es va celebrar el passat dimecres 11 de març, baix el nom de IV Passeig “Dones d’Albaida”, i que va congregar a més de 200 dones de totes les edats.
El passeig a favor del càncer va finalitzar en un berenar a la seu de les Ames de Casa d’Albaida, oferit pels supemercats ALDI i CONSUM d’Albaida, els quals han col·laborat en aquesta campanya.
Com a novetat, aquest any el Cicle Formatiu d’Imatge Personal de l’IES “José Segrelles” d’Albaida, va preparar un Taller d’Imatge Personal per a dones. Al llarg de les 4 hores que va durar el taller, les alumnes del Cicle Formatiu i el professorat, explicaren a les més de 30 dones que varen assistir, tècniques d’automaquillatge, i també tècniques de pentinats pràctics i fàcils, fets que varen ser altament valorats per totes les assistents. Per finalitzar amb el Taller d’Imatge Personal a cada dona se li va realitzar un pentinat personalitzat, per tal d’aplicar en certa forma les tècniques explicades per les professionals.
Altra de les novetats de la Campanya “Dones d’Albaida 2009”, és l’activitat realitzada el passat dijous 12 de març amb els alumnes de primer de batxillerat de l’IES “José Segrelles” d’Albaida. Dintre de la campanya del Fons Valencià per la Solidaritat “Ser dones al Sud”, s’han desplaçat fins a Albaida dos dones procedents de Bolívia i que formen part de la “Asociación de Arte y Cultura Guaraní Ñandereko”, per tal d’explicar als joves les seues experiències i les seues vivències sobre la realitat de les dones i les comunitats guaranís, així com també el treball que realitzen a la Regió de Santa Cruz de Bolívia, en col·laboració amb el Fons Valencià per la Solidaritat, del qual forma part també l’Ajuntament d’Albaida.
Abans d’oferir les seues experiències als joves, les representants bolivianes foren rebudes a l’Ajuntament d’Albaida per Robert Sala Gras, Alcalde d’Albaida (e. f.), i per la Regidora de Promoció de la Dona, Ana Isabel Pérez Caballero, per tal de conèixer en primera ma des de l’Ajuntament d’Albaida els projectes que estan desenvolupant-se a través del Fons Valencià per la Solidaritat a Bolívia.
Segons ha manifestat la Regidora de Promoció de la Dona, Ana Isabel Pérez Caballero, “aquest any la Campanya de la Dona ha resultat tot un èxit, ja que hem complit altament les nostres expectatives de participació. Igualment hem aconseguit conjugar al llarg de totes les activitats diferents associacions i col·lectius com l’Associació d’Alumnes del CFPA “Concepción Carpi”, l’Agrupació Local de l’Associació Espanyola contra el Càncer, el professorat i l’alumnat del Cicle Formatiu d’Imatge Personal de l’IES d’Albaida, i com no, l’inestimable suport de les integrants i la presidenta de l’Associació d’Ames de Casa y Consumidors TYRIUS d’Albaida, sense les quals no haguera estat possible aquesta campanya. Igualment voldríem agrair la participació de totes aquelles entitats que han col·laborat en aquesta Campanya “Dones d’Albaida 2009”, com ara els Supermercats ALDI i CONSUM, o el Fons Valencià per la Solidaritat.”