Èxit de la «Universitat dels Majors» d’Ontinyent

La matrícula arriba a mig centenar d’alumnes en menys de dues setmanes

La resposta de la ciutadania a la nova “Universitat dels Majors” d’Ontinyent està sent massiva als primers dies de matrícula. De fet, en menys de dues setmanes mig centenar d’alumnes han formalitzat el seu interès en participar en una iniciativa de l’Ajuntament d’Ontinyent, que, amb el suport de la Universitat de València, pretén promoure l’envelliment actiu i mobilitzar el potencial dels majors de 50 anys de tota la comarca.

En principi estava previst establir un grup de 75 alumnes per aquest primer curs, sortejant-se les places en cas de sobrepassar esta xifra, tot i que si es manté l’elevada demanda i es superen les 100 matrícules es podria plantejar la divisió de l’alumnat en dos grups per tal que tots i totes tingueren l’oportunitat de participar.

L’alcalde d’Ontinyent i President de la Fundació Universitària de La Vall d’Albaida, Jorge Rodríguez, ha expressat la seua satisfacció “per la gran resposta que està tenint una iniciativa molt important, que permet formar-se i aprendre a traves de professionals de primer nivell com són els professors de la Universitat de València”, destacava.

L’oferta formativa, que començarà a impartir-se en el curs 2012-2013 al Campus Universitari de l’antic col·legi Lluis Vives, dona l’oportunitat als majors de 50 anys d’obtindre una formació interdisciplinar al llarg de tres cursos acadèmics en matèries molt diverses, com ara psicologia, economia, salut, música, biologia, patrimoni històric, sociologia o literatura. Esta oferta formativa es complementa amb excursions relacionades amb les matèries impartides a les aules i guiades pels professors, així com conferències que donen pas a debats amb els quals afavorir una formació integral.

Jorge Rodríguez ha animat a la ciutadania a sumar-se a la iniciativa i continuar apuntant-se “per aprofitat una oportunitat que és única, perquè aquest és el primer curs d’un cicle de tres anys que acabarà amb un diploma sènior de la Universitat de València”, afegia.