Èxit de la primera setmana de la salut a Albaida

Han participat més de cent cinquanta persones

Més de cent cinquanta persones han participat en la primera Setmana de la Salut celebrada en aquest municipi de la Vall d’Albaida. Un esdeveniment organitzat per la Regidoria de Benestar Social i Sanitat,Eva Tormo, amb una nodrida representació d’associacions locals. Un programa desenvolupat del 26 a l’1 de desembre, en el que els habitants d’aquest municipi, han tingut l’oportunitat de gaudir d’un complet programa, que ha satisfet la demanda de molts col·lectius afectats per problemes de salut. Tormo ha afirmat que les expectatives s’han complit, al fer arribar els problemes de salut no només als que pateixen, sinó també a les persones que tenen la intenció d’incorporar hàbits de salut a les seues vides.

L’acte de cloenda va tenir lloc al municipi de Carrícola el passat dissabte, on les persones desplaçades van conèixer de primera mà, el valor d’una alimentació més saludable passejant per les hortes ecològiques i la cooperativa del projecte Biodivers. Al llarg de tota la setmana, els assistents s’han mostrat interessants en temes tan variats com la deshabituació tabàquica, la donació de sang, els problemes que pateixen els immigrants amb el nou sistema de salut, a més de plantejar activitats d’oci i ball per als més majors.

Un dels actes més destacats ha segut comptar amb Manuel Candela, esportista paraolímpic que va oferir una interessant xerrada als alumnes de quart curs d’ESO a l’institut Segrelles, per passar posteriorment a la realització d’un circuit a les pistes esportives, en el que els alumnes es van conscienciar de cóm és la vida quotidiana per al col·lectiu de discapacitats. Els col·legis de primària de la localitat, també han participat directament, amb la projecció al cinema Odeón, de varies pel·lícules relacionades amb els temes de la salut.

La regidora responsable d’aquesta setmana, Eva Tormo, anima a les associacions locals a seguir participant directament en l’elaboració d’esdeveniments d’utilitat social en temps de crisi, ja que l’ajuntament està passant per moments molt complicats. Segons Tormo, és el moment de sumar esforços i arrimar el colze si volem que Albaida no quede paralitzada. També ha afirmat que mentre siga regidora d’aquesta àrea, la Setmana de la Salut continuarà celebrant-se amb la inestimable participació de tots els albaidins i albaidines.