Èxit de la Font a la Fira Etnopobles de València

El passat cap de setmana el museu etnològic de La Font de la Figuera va participar en la I Fira de Museus Etnològics Locals que va tindre lloc al Centre Cultural la Beneficència de València.
L’estand de la població va estar ornamentat amb diverses imatges del museu, llibres dels autors locals exposats així com una selecció dels millors vins de la terra i pastissets artesanals.
El divendres, els assistents van poder gaudir d’un maridatge de vins amb productes típics de la població, amb la participació de la Cooperativa La Vinya i Carnisseria Manolo.
El següent dia l’estand va rebre molts assistents per assabentar-se pel valor de les tradicions en l’elaboració del vi i els licors que es feia adés. Tanmateix, aquests també van poder gaudir d’una cata de vi amb la presència del celler local Antonio Arraez que va donar recomanacions i explicacions sobre com valorar un bon vi.
L’últim dia de la fira va ser un dia molt intens ja que La Font de la Figuera va comptar amb la presència de la seua banda de música, La Lira Fontiguerense, que va tocar al ritme de tabal i clarinet la Dansà de la població representada per les regines de les festes de la població i també van gaudir amb altres actuacions com la Muixeranga i la Dançà de Bastonets d’ Algemesí. Tanmateix, aprofitant l’ocasió, es va ser la presentació del llibre “ El lladre de Pebrassos” escrit per un fontí.
“La participació ha estat molt bé, aquesta fira ha sigut una bona oportunitat que no hem volgut desaprofitar per donar a conèixer el nostre museu, i a través d’ell, el nostre poble.” Ha afirmat el portaveu, Vicent Muñoz.