Èxit de la “Campanya dels paraigües” a Ontinyent

Més de 45.000 espectadors han visitat la ciutat

Més de 45.000 persones han participat de les activitats organitzades a l’ombra dels paraigües de la campanya “Ontinyent al Carrer”, que durant la segona quinzena del mes de maig i al llarg de juny ha omplit el carrer Martínez Valls de la ciutat d’espectadors cada cap de setmana. L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava que la campanya “ha aconseguit ser pol d’atracció per als visitants i a més a més traure al carrer als ontinyentins, que altres anys en les mateixes èpoques estaven a les casetes o en casa, però que esta volta han preferit gaudir de tot allò que els podia oferir la seua ciutat”.

L’Alcalde realitzava estes declaracions ahir en una roda de premsa de valoració de la campanya a la qual han participat també el Coordinador del Consell Econòmic i Social (CES), Joan Gilabert; i la Presidenta de la Comissió de Foment de l’Activitat Urbana del CES, Amparo Boscá, que coincidien amb el primer edil en agrair la implicació de tots aquells i aquelles que han participat d’una manera o altra en convertir en èxit una iniciativa que ha reunit més de 30.000 espectadors a les activitats organitzades pròpiament dins la campanya, als que cal afegir els 15.000 en que s’estima l’afluència registrada el cap de setmana de les fires de Tendes i de Tapes i Rock, realitzades a l’eix dels carrer Martínez Valls i la Plaça de Sant Domingo.

Joan Gilabert destacava en aquest sentit que des del CES, “voliem aconseguir que haguera gent al carrer, i a partir d’ahí que cada local prenguera la iniciativa per atraure gent al seu establiment. El resultat ha estat positiu, així ens ho han transmès, i des del Consell Econòmic i Social anem a seguir treballant en continuar amb aquestes campanyes, millorant la comunicació amb comerciants i hostalers, i estant oberts en tot moment a propostes innovadores”.

El Coordinador del CES destacava que la iniciativa ha tingut un important ressò a mitjans de comunicació de tota Espanya, així com un gran impacte a les xarxes socials. De fet, al període del 13 de maig al 1 de juliol, la “campanya dels paraigües” generava a la xarxa social Twitter un total de 240 twitts, 209 retwitts i arribava a més de 303.500 seguidors. Gilabert posava de relleu que “el cost de la presència que ha tingut Ontinyent als mitjans de comunicació supera en molt el cost que ha tingut la campanya, l’impacte de la qual és difícil de quantificar, però que en qualsevol cas és positiu”.

Amparo Boscá, per la seua part, destacava que els comerciants “ens han transmès la seua satisfacció perquè a més a més una part important dels clients que han tingut estos dies ha estat gent nova, d’altres poblacions, que han descobert Ontinyent com una ciutat amb una gran oferta d’hosteleria, comerços i serveis al seu abast. La gent està contenta i els propis comerciants d’altres localitats ens han felicitat per la iniciativa”, assenyalava. Boscá afegia que “podiem gastar-se els diners en dir lo meravellosos que som en Ontinyent, o fer alguna cosa per atraure a la gent i a més ser noticia, i en acabar la campanya comprovem que es va optar per la opció correcta”, apuntava.

Jorge Rodríguez tenia paraules d’agraïment tant per al Coordinador com per la Presidenta de la Comissió de Foment de l’Activitat Urbana del CES, així com “per a tots aquells que s’han implicat d’una manera o altra en fer d’esta campanya un èxit, que ens ha posicionat a tot l’estat com a ciutat innovadora, com demostra que localitats notablement més grans com Getafe han fet posteriorment el mateix que nosaltres. Estem demostrant que Ontinyent és més que indústria, aquest és el camí i seguirem apostant per estar al costat del nostre comerç i la nostra hostaleria”, concloïa.