Èxit absolut de la I Carrera Solidària Contra el Càncer celebrada en L’Alcúdia de Crespins

Van participar 700 persones entre corredors i marxants i es van recaptar 3.500 €

El Circuit Provincial AECC Contra el Càncer va celebrar la seua desena parada “Run Cáncer” en L’Alcudía de Crespins el matí de diumenge 16 de novembre. En esta cita van participar 700 persones entre corredors i marxants i es van recaptar 3.500 euros per mitjà de les inscripcions.

L’esdeveniment va tindre dos modalitats. Una carrera de 6.200 metres a partir de les 10 del matí i una marxa multitudinària de 3.100 metres que va començar una hora després. Els participants, repartits en les 2 proves, a més de recolzar amb la seua presència i la seua col·laboració van continuar sumant quilòmetres en la lluita solidària “RunCancer”.

Un centenar de corredors es van donar cita en la primera prova competitiva, on Miguel Moratalla, corredor del CA Guadassuar, es va proclamar vencedor amb un temps de 20.36 en meta. Li van acompanyar en el pòdium Jordi Borreda (CA Xàtiva) i José Antonio Pérez (CA L’Alcudia). En categoria femenina, Silvia Carrión del CA Xàtiva, va ser la primera classificada amb un temps de 26:46. Junt amb ella es van pujar al calaix de vencedors Sonia Chuve (5Dedos València) i Lluïa Ramírez (Tragaleguas.org).

L’Associació Espanyola Contra el Càncer de València, la junta local presidida per Lola Argente, la Diputació de València i tots els col·laboradors locals van fer possible la celebració de la jornada esportiva. Amb el lema “Mou-te per la vida”, la carrera solidària va tindre un doble repte: practicar exercici físic com a hàbit saludable i recaptar fons per a lluitar contra esta malaltia.

El 100% d’esta aportació anirà destinada a un projecte d’investigació de càncer colon-rectal, ja que es tracta del tumor maligne més freqüent al nostre país per ambdós sexes i que afecta 1 de cada 20 hòmens i a 1 de cada 30 dones abans de complir els 74 anys.