Eva Martínez compleix la il.lusió més gran de la seva vida, ser Reina de la Fira

Entrevistem a la protagonista de la festa que viurà uns moments replets de felicitat

Eva Martínez és una xica agradable, simpàtica i encantadora que enguany complirà el somni de la seva vida ja que segons ens ha indicat, ser Reina de la Fira és la il.lusió més gran per a ella. Té 19 anys i estudia dret, i per davant li esperen uns dies sensacionals carregats de noves vivències. La tendresa i la dolçor de la seva mirada i la sinceritat que transmet al seu rostre captivarà a tots els veïns i visitants que gaudisquen d’aquesta Fira. Eva representarà amb dedicació, emoció i amb moltes ganes aquesta celebració que de segur serà inoblidable per a ella.

Com et vas decidir a presentar-te a Reina de la Fira?

Des de fa molts anys admirava la figura de la Reina però mai m’imaginava que jo ho anava a ser algun dia. Sempre em preguntava el què sentiria la Reina en eixos moments màgics i especials però no m’havia plantejat mai presentar-me. Va ser ma mare la que m’animà a fer-ho perquè ella sabia que a mi m’encantaria.

 

Crec que la noticia va ser tota una sorpresa per a la teva família, ¿no és així?

Sols mon pare i ma mare sabien que havia presentat la meva candidatura. Quan em comunicaren la gran noticia, li ho vaig contar al meu germà i ell no s’ho podia creure. La veritat, és que va ser una sorpresa molt agradable per a tots els que m’estimen.

 

¿Què sentires en el moment que t’ho comunicaren?

Recorde amb molta felicitat eixe moment. El regidor de Fira, Ramón Vila, em va telefonar i quan m’ho va dir, em vaig posar a cridar ben fort de l’alegria. Em va dir que confiaven en mi per tal de representar la Fira, que els havia agradat la meua frescura, la força de la meva joventut i la meua simpatia. Va ser un moment inoblidable per a mi.

 

¿Com vas fer l’elecció de les teves Dames?

Vaig escollir a les meues millors amigues, crec que ho passarem molt bé perquè tinguem molta afinitat, ens portem molt bé. Vam estudiar juntes i hi ha molta confiança entre nosaltres. Elles signifiquen moltíssim per a mi.

 

¿Com et definiries?

Una xica molt alegre, simpàtica, bromista, m’agrada tractar amb la gent i eixir de festa. A més, sóc molt cabuda, si pense que tinc la raó m’esforce en demostrar-ho fins que  aconseguisc que em donen la raó.

 

¿Què suposarà per a tu ser Reina?

Suposa molta responsabilitat i sobretot, pense que serà la il.lusió més gran de la meua vida. Em resulta fascinant poder representar a Xàtiva i a tots els actes festius de la Fira, gaudir de tots els instants en companyia de les meves Dames i junt a la meva família que em transmet tots els seus ànims per tal que jo exprimisca cada moment.

 

¿Quin és l’acte festiu que esperes amb més ganes?

La inauguració, crec que és l’acte més especial per a qualsevol Reina. Totes anirem vestides de blanc, la gent ens mirarà, serem el centre de la festa i a partir d’eixe precís instant començaran per a nosaltres uns dies carregats de diversió, de festa i d’esplendor.

 

¿Hi ha algun lloc de la teva ciutat que siga més especial per a tu?

Sí, Sant Josep, es un racó molt bonic, quan estic allí em trobe molt bé, molt tranquil.la. Em transmet una sensació de benestar.

 

¿Com vivies la Fira quan eres menuda i com la vius ara?

Quan era xiqueta, contemplava la Fira des d’una altra perspectiva, m’agradava passejar amb els meus pares i firar-me. Ma mare és d’Anna i ens anàvem allí alguns estius. Recorde que quan ella em deia que ens quedàvem a Xàtiva per a la Fira em posava molt contenta perquè així podia gaudir de la festa. Això sí, mai m’ha agradat muntar a les atraccions, ni quan era xiqueta, em donen pànic.

 

¿Què és el que més t’agrada d’aquesta festa?

Recórrer tots ells llocs amb la meua gent, passejar per tots els racons, visitar totes les paradetes, comprar-me coses i especialment, sentir els olors típics de la Fira.

 

¿Penses que hi ha algun aspecte de la Fira que no coneixes?

Mai he visitat la Fira del Bestiar, mai m’ha cridat l’atenció, enguany podré conéixer-la, tinc curiositat per saber el que és i si m’agrada la tornaré a visitar durant totes les edicions festives.

 

¿Què opines de les actuacions musicals d’aquesta edició?

M’agrada moltíssim la música indie i enguany hi ha un festival on actuen els meus grups favorits com Dorian o la Habitación Roja. Per això espere amb moltes ganes aquest esdeveniment musical.

 

¿Què et diuen els teus pares en els dies previs a l’inici de la Fira?

Ells tenen quasi més il.lusió que jo, mon pare és el meu àngel de la guarda, és molt protector, vol que tot estiga controlat, que no hi haja cap imprevist, vol que tot isca bé. La veritat és que la meva família em dona tot el seu suport i estan tan contents com jo ho estic.