EU Xàtiva exigeix un Pla de Treball integral i eficaç per a les dones de Xàtiva

EU segueix exigint al govern municipal, que reconega el paper de les dones de Xàtiva en el desenvolupament de la ciutat

La nova regidora Julia Isabel Vercher ha d’explicar les línies de treball de la seua regidoria en matèria d’Igualtat i no gastar-se el pressupost assignat sense cap criteri ni objectiu clar.

Des de la formació política es recorda que la seua antecessora Rosa Esteban, va dimitir del càrrec de Presidenta del Consell de la Dóna, davant la seua incapacitat per a presentar el pla de treball reclamat per les diferents organitzacions. Aquesta dimissió es va produir en el mes d’Octubre i des de llavors no s’ha convocat al Consell de la Dóna, ni es coneix més pla de treball que el finançament d’algunes activitats inconnexes, algunes tan qüestionables com el pagament d’un autobús per a anar a celebrar el Dia dels Enamorats a Teruel.

Des de l’Ajuntament, en les últimes setmanes es han finançat activitats que només es poden entendre en clau electoral. La guia de recursos de la Regidoria de Benestar Social, que apareix en la pàgina web municipal de la qual fins ara depenia l’àrea de Dona, és un clar exemple del buit en la gestió de l’ajuntament, en matèria d’Igualtat. Buit que s’ha omplert aquests anys amb despeses en samarretes, borses, teatre de baixa qualitat, berenars, i altres actuacions que retrauen a les dones a èpoques molt passades.

El fet és que el Govern Local s’ha desentés dels problemes reals de les dones de Xàtiva En els quatre anys de legislatura no ha sigut capaç de desenvolupar cap iniciativa per a la promoció de la Igualtat en la ciutat. No ha elaborat cap planificació, no ha sigut capaç de concloure el Pla d’Igualtat de la seua pròpia plantilla, no ha desenvolupat cap pla d’ocupació dirigit a la inserció laboral de les dones com a grans damnificades de la crisi que vivim, no ha facilitat espais dignes i accessibles a les diferents associacions, i no ha desenvolupat cap campanya dirigida a l’educació i prevenció de la violència de gènere en la ciutat.

Les dades arreplegades per l’Observatori de la Violència de Gènere del Consell General del Poder Judicial adverteixen que en el partit judicial de Xàtiva es van presentar en 2014 més de 150 denúncies per violència de gènere. No obstant açò, l’Ajuntament no compta amb cap servei més enllà de INFODONA per a la prevenció i intervenció en aquest problema que és una xacra social, malgrat que el Govern Local vulga silenciar-ho. Bon exemple d’açò, va ser el fet que per primera vegada en molts anys es negara aprovar en el Ple Municipal la moció contra la violència de gènere a propòsit del 25 de novembre.

EU Xàtiva segueix exigint al govern municipal, que reconega el paper de les dones de Xàtiva en el desenvolupament de la ciutat i que convoque al Consell de la Dona per a fer les propostes que crea convenient i presentar un pla de treball coherent fins al final de la legislatura.