EU-Xàtiva es reuneix demà amb associacions i persones vinculades amb l’agricultura

L’objectiu és conéixer de primera mà quins són els problemes i les dinàmiques que envolten aquest sector

EU-Xàtiva es reunirà demà dijous amb associacions i entitats ecologistes i amb persones vinculades amb l’agricultura dins de la campanya #pensareldemà. L’objectiu és conéixer de primera mà quins són els problemes i les dinàmiques que envolten aquest sector.

Segons Toni Pérez, membre d’EU, “els possibles camins per bastir una ciutat respectuosa amb el medi ambient han d’incloure el desenvolupament d’un urbanisme sostenible així com la promoció d’actuacions ecològiques, des d’una fiscalitat verda fins a l’estímul d’una nova cultura de l’aigua”. Així mateix, des de la formació d’esquerres s’ha indicat que l’enfonsament d’alguns sectors econòmics, com la construcció, com a conseqüència de la crisi comporta un replantejament de l’economia.

En aquest sentit, Alfred Boluda, membre del consell polític d’EU, ha afirmat que “entre altres coses, cal rellançar l’activitat agrícola, tot fomentat els productes de proximitat i les pràctiques ecològiques”. Per a EU de Xàtiva, “és hora de sentir la veu dels llauradors i de les entitats de defensa del medi ambient, per tal de fer-los partícips de la construcció d’una ciutat capdavantera ambientalment i de la dignificació i recuperació de la rica agricultura de Xàtiva”. Aspectes que, segons Boluda, han de convertir-se en “una ferramenta més per a la regeneració econòmica de la ciutat”. La trobada serà demà dijous a les 19:30 a la Casa de Cultura de Xàtiva.