EU s’oposa a la iniciativa d’incinerar el fem del Consorci de Residus

Lorente: «Van a trobar-se amb la nostra oposició per l’afectació que la incineració té sobre la salut, el medi i l’economia del nostre territori”
El portaveu d’EU de Xàtiva, Miquel Lorente, ha indicat que mantindran una postura totalment contrària a les afirmacions realitzades pel president del COR, Vicent Parra, en quant a la incineració del fem del Consorci. De fet, Parra en les reunions informatives del COR (Real de Gandia 7-12-2012) «ha començat a assenyalar la necessitat de modificar el projecte de la planta d’eliminació de Llanera per incinerar el fem i aconseguir energia», afirma Lorente.

La formació d’esquerres ha assenyalat que “els criteris del Consorci han entrat en una deriva on l’interés privat es sobreposa descaradament a l’interés públic. De fet el Consorci amb aquesta modificació sols beneficia a l’empresa adjudicatària que aconseguiria una major rendiment en el tractament del fem amb l’obtenció d’energia, encara que es pose en perill la nostra salut i el medi”.

Lorente ha informat que “amb la incineració que se’ns proposa es generarien substàncies contaminants molt perilloses com ara les dioxines i el furans, qualificats com a cancerígens i que ens podrien arribar des dels productes agrícoles del nostre territori, l’aire i l’aigua. Acumlant-se per tota la vida, donat que no s’eliminen de l’organisme”.

A més EU ha indicat que “la incineració disminueix les oportunitats de crear ocupació ja que mentres que el reciclatge pot crear de 7 a 39 vegades més llocs de treball que la incineració”.

El Grup Municipal d’Esquerra Unida presentarà una moció en proper plenari municipal perquè l’Ajuntament de Xàtiva inste al Consorci de Residus a desestimar qualsevol opció d’incineració del fem. «Perquè comportaria un desgavell més en aquest projecte que va a hipotecar la salut de les persones, l’economia i l’horta de la comarca», manifesta. Finalment, Lorente ha sentenciat que “la incineració de residus no elimina els residus sinó que els transforma i els dispersa pel territori, amb tot el perill que això comporta”.

Un comentario sobre “EU s’oposa a la iniciativa d’incinerar el fem del Consorci de Residus”

  1. si esta comprobado que incinerar los residuos es contaminante y es malo para la salud ,porque un edil de este ayuntamiento es tan zoquete para empeñarse en hacer lo que es malo para todos.
    Emili no es de NINGUN PARTIDO POLITICO

Los comentarios están cerrados.