EU sol.licita una ajuda per a les dones operades de càncer

Chapí: «La piscina pot ajudar a millorar la qualitat de vida de les pacients operades de càncer de mama”.

EU de Xàtiva presentarà una moció al pròxim plenari en la que instarà a l’Ajuntament de Xàtiva a que done una ajuda a les dones operades de càncer per a que s’apunten a natació.
Fracesca Chapí regidora per EU afirma que “la piscina pot ajudar a millorar la qualitat de vida de les pacients operades de càncer de mama.”
Cesca argumenta que aquesta proposta té com a objectiu la rehabilitació i la prevenció de l’edema limfàtic o limfoedema en dones intervingudes de càncer de mama. Això és el que poden patir les dones després d’una mastectomia, si noten que amb el temps, el braç de la mateixa banda presenta una sèrie de canvis com pèrdua de mobilitat, enduriment, inflamació i fins i tot dolor, la piscina pot ajudar.
La majoria de les dones es van adaptant poc a poc a la malaltia. Però, de vegades, resulta difícil trobar forces per seguir endavant.
Segons la regidora d’EU “una manera de recolzar i actuar amb voluntat “ Contra el càncer” és prendre iniciatives que incideixen en la prevenció, informació i conscienciació del càncer, així com en la rehabilitació de les persones que han patit aquesta malaltia, la piscina segons molts fisioterapeutes és un bon remei”.
Per eixa raó els membres del Grup Municipal d’Esquerra Unida de Xàtiva veuen necessari que se subvencione i s’inste a l’Ajuntament de Xàtiva a tenir gestos al respecte. La proposta aniria encaminada a establir unes ajudes amb les piscines de Xàtiva.
Per aquest motiu des d’EUPV de Xàtiva una vegada «més consideren que des de la Corporació Municipal cal recolzar aquesta iniciativa”.