EU reivindica la cessió de l’ermita del Puig a Xàtiva

Chapí (EU) insta a l’Ajuntament a que sol·licite a l’Arquebisbat la cessió de l’ermita del Puig
En els darrers anys les administracions públiques han fet inversions en l’ermita que superen els 300.000 €, per això demanem que aquestes inversions tinguen contrapartides reals per a la ciutat en el seu conjunt.

El Grup Municipal d’Esquerra Unida presentarà en el proper plenari una moció reivindicant la cessió gratuïta i temporal de l’ermita del Puig. Segons ha informat la regidora Cesca Chapí «l’ermita del Puig és un referent de la nostra història que volem cuidar i projectar com un actiu cultural i turístic de la ciutat». Actualment l’ermita es troba en procés de rehabilitació sent aquesta obra, totalment, sufragada amb diners públics.

A més, des de la formació d’esquerres s’ha assenyalat que en l’actualitat no està assegurat el correcte manteniment de l’ermita, donat que en els darrers temps, segons informacions ciutadanes s’han realitzat certs intents d’expoli. d’un bé que està catalogat com a Bé Protegit. Per aquesta raó, segons Chapí «és l’hora d’arribar a acords per assegurar la màxima protecció i projecció de l’ermita, a més de tractar d’equilibrar la balança i que la ciutadania puga veure recompensat l’esforç que està fent l’erari públic per salvar un indret tan emblemàtic per al nostre entorn»