EU reclama una línia d’ajudes per a la compra de llibres per a 75 escolars de Xàtiva

La coalició demana que es faça efectiva la subvenció de 23.500 euros destinada a aquest fi

El col·lectiu d’Esquerra Unida de Xàtiva ha finalitzat la campanya informativa perquè les famílies sol·liciten a l’Ajuntament de Xàtiva ajudes per adquirir els llibres de text i el material escolar. Segons la formació d’esquerres “hi ha famílies que cobren 426 euros al mes i no poden comprar ni els llibres, ni el material escolar. Sobretot si tenim en compte que la despesa en llibres per a infantil i primària és de 100 a 300 euros”, recalquen.

Per aquesta raó des de la coalició es va a instar a la població a reclamar a l’Ajuntament una línia d’ajudes perquè tots/es puguen començar el curs amb igualtat de condicions. Els membres del col·lectiu han visitat els diferents col·legis de la ciutat per informar a les famílies i ajudar-les a omplir la sol·licitud adreçada a l’Ajuntament.

Integrants d’EU van estar el passat dimecres a la seu del grup ajudant a les famílies a omplir les sol.licituts. Des de la coal.lició d’esquerres assenyalen que van presentar la instància al voltant de 100 persones.

El portaveu del grup, Miquel Lorente, ha destacat que “en aquestos moments hi ha una partida en l’Ajuntament dedicada a presidència destinada a despeses lligades a l’alcaldia on ara mateix es disposen de 23.500 euros, per aquesta raó el Grup Municipal d’EU va demanar a l’equip de govern que transferisca eixos diners per crear una línia d’ajudes per a 75 escolars que ho necessiten”.