EU reclama que els plenaris canvien d’hora perque la ciutadania puga participar d’ells

Miquel Lorente: “Amb la participació arriba la transparència a les institucions

El portaveu municipal d’Esquerra Unida, Miquel Lorente, va aprofitar el seu torn de paraula al plenari d’investidura del passat dissabte per a reclamar que l’Ajuntament canvie d’hora les sessions plenàries per afavorir la participació ciutadana i la transparència al consistori. Lorente va lamentar que a Xàtiva els plenaris es convoquen en horari laboral, el que impedeix a la ciutadania acudir a les sessions com a públic i molt menys plantejar-se arribar a ser regidors o regidores. Igualment, va reclamar la creació d’una Carta de Participació Ciutadana, ja que, segons va dir Lorente, “amb la participació arriba la transparència a les institucions, i nosaltres volem que aquest ajuntament tinga les parets de vidre”.

En aquest sentit la formació d’esquerres ha anunciat la presentació inminent d’una proposta formal per a potenciar la participació ciutadana a la vida pública, proposta on s’insistirà en fer més accesible a la població tot allò que es debat als plenaris. Miquel Lorente apunta que “l’Ajuntament és la casa del poble i dificultant l’acces als plenaris i als seus continguts sembla que es tracte d’amagar quines decisions es prenen i de quina manera. Els xativins i xativines tenen dret a saber i nosaltres anem a treballar perquè es faça efectiu eixe dret”.

Al seu torn de paraula al plenari de dissabte, Lorente també va fer destacada referència “als 3.117 desocupats” que té la ciutat, on “ja fa temps que hem arribat a situacions d’emergència social”, segons apuntava. Per això altra de les reivindicacions de la formació és “l’esperat pla local contra la crisi”, ja que si bé aquesta “va més enllà de les nostres fronteres”, “no ens val quedar-nos amb els braços creuats”, i les accions a emprendre passen irremediablement per “cobrir les necessitats més bàsiques de la població i redefinir el model econòmic de la ciutat”, perquè “no podem imaginar novament inversions tan desgavellades com les realitzades en la plaça de bous”.

EU no va felicitar a la llista més votada a la ciutat (PP), “perquè en democràcia les eleccions es guanyen amb la força de les propostes, amb la força de les idees i no capturant vots amb promeses materials”, segons Lorente, qui va anunciar per últim que la formació d’esquerres “portarem les veus dels qui se senten invisibles i silenciats, i arreplegarem les necessitats de la ciutadania sempre des de la vocació del servei”.