EU reclama mesures per fer front a l’exili laboral

Lorente “cal estar en contacte amb la generació més ben formada que hem tingut i afavorir el seu retorn amb una opció de treball digne”

El grup municipal d’Esquerra Unida insta a l’Ajuntament de Xàtiva a què faça “un seguiment sobre els joves de la ciutat que han hagut de migrar a l’exterior per motius laborals”. El portaveu municipal d’EU, Miquel Lorente, ha afirmat que “el col·lectiu jove amb una formació acadèmica molt completa s’ha vist obligat a marxar per l’actual situació de crisi i perquè no troba encaix dintre d’un model productiu incapaç de generar ocupació estable i de qualitat”.

Lorente ha advertit que aquest exili laboral que s’està donant “provoca una pèrdua de capital humà importantíssim per al rellançament econòmic de la ciutat i una gran impotència entre molts joves que no estan podent trobar la manera de desenvolupar ací el seu projecte de vida”.

Per aquestes raons el grup municipal d’EU reclama en la seua proposta “un diagnòstic sobre l’abast social d’aquest fenomen, i exigeix a l’Ajuntament de Xàtiva que mantinga el contacte amb els joves que han hagut de marxar obligatòriament d’ací, i que treballe per afavorir el seu retorn, a través d’iniciatives en matèria de formació i ocupació”. En l’actualitat a Xàtiva encara hi ha 308 joves menors de 25 anys en l’atur, “volen treballar i no poden”, finalitza Lorente.