EU reclama consens i propostes front la dèbil creació d’ocupació a Xàtiva

Miquel Lorente, portaveu municipal EU El portaveu municipal d’EU, Miquel Lorente, ha informat que ‘segons les darreres dades de l’atur a la Costera i la Vall d’Albaida, Xàtiva és la ciutat on menys ocupació s’ha creat‘. Segons EU ‘el fet de que a Xàtiva s’hagen creat tan sols 3 nous llocs de treball front a la creació de 43 llocs d’ocupació a l’Olleria, 52 nous llocs de treball a Canals o els 44 llocs a Ontinyent demostra que a la nostra ciutat no s’estan fent bé les coses‘.

Segons la formació d’esquerres ‘l’Ajuntament ha passat de formular noves polítiques per incentivar un canvi del model de producció i promoció de l’ocupació a la ciutat, i això acabarà passant factura entre la ciutadania, i a partir d’ara encara més amb la implantació de la Reforma Laboral‘. Segons Lorente ‘l’atur és una qüestió que ha de ser considerada amb preferència i la ciutadania encara està esperant que aquest debat tinga lloc d’una manera seriosa en la Casa de la Ciutat‘.

Formació i teixit econòmic de la ciutat

Segons, el portaveu de la formació d’esquerres ‘ara és el moment de formar a aquelles persones aturades, a través de cursos de preparació per a les Proves d’Accés a Cicles Formatius de Grau Mitjà que haurien d’estar subvencionats per l’Ajuntament junt a d’altres administracions, i incentivar el seu accés als CFGM per poder reincorporar a aquestos ciutadans al sistema educatiu i poder afrontar la seua inserció en el mercat laboral amb una millor qualificació professional i augmentar, així, el valor afegit de l’economia local‘.

Des d’EU s’ha assenyalat que ‘front l’actual situació s’han de començar a projectar polítiques a vint anys vista i en aquest sentit estem convençuts de que Xàtiva necessita una política econòmica activa i de canvi adreçada a sectors productius vinculats a la innovació tecnològica i als requeriments ecologics (eficiència, energies renovables…)‘.