EU qüalifica «d’irresponsable» la gestió de l’ecoparc a Xàtiva

Lorente: “Ni l’Ajuntament, ni el Consorci de Residus es fan càrrec de solucionar el precari funcionament de l’Ecoparc”

Des de la construcció de la Ciutat de l’Esport el servei d’ecoparc de Xàtiva s’ha instal·lat en l’entrada principal del pavelló municipal Francisco Ballester, «sense assolir les condicions mínimes tècniques que hauria d’oferir un ecoparc d’una ciutat del tamany com la nostra», afirmen des d’Esquerra Unida.

El grup ha assenyalat la manca de perspectiva i implicació de l’equip de govern en les polítiques de recollida selectiva de residus. En aquest sentit, el portaveu de la coalició d’esquerres, Miquel Lorente, ha assenyalat que “a més de la insuficiència de punts de recollida selectiva dintre del nucli urbà, a la gestió de residus de l’Ajuntament se li ha de sumar que des de fa molts mesos l’ecoparc es troba en unes condicions precàries i el seu servei deixa molt que desitjar”.

Segons Lorente, “en aquestos moments el servei d’ecoparc no compleix el seu objectiu i ha fet que s’incrementen els abocaments incontrolats en diferents zones com ara Bixquert, les rodalies del Molí Sarampedra…”. Front aquesta situació el Grup Municipal d’Esquerra Unida en el darrer plenari, en l’apartat de preguntes, interpelà a l’equip de govern sobre quan anava a solucionar-se la situació del servei d’ecoparc a Xàtiva. «La resposta fou el silenci, fet que constata que el servei d’ecoparc a hores d’ara es troba en terra de ningú, de fet ni l’Ajuntament de Xàtiva, ni el Consorci de Residus han demostrat cap interés per solucionar aquesta qüestió», manifesta. A més, des d’EU s’ha indicat que “tenim els nostres dubtes en què la transició de la gestió de l’ecoparc entre l’Ajuntament i el Consorci, que hauria de concloure en abril, aconseguisca una solució satisfactòria”.

Per altra banda, Esquerra Unida ha recordat que en reiterades ocasions ha proposat la creació a Xàtiva d’un servei de recollida de residus mòbil amb una unitat en la que es puguen dipositar deixalles com aparells electrònics, aerosols, fàrmacs, piles, tubs fluorescents o tòner d’entre altres. Aquest servei, segons Lorente “s’hauria d’oferir en els diferents barris de la ciutat, durant els diferents dies de la setmana”.

3 comentarios sobre “EU qüalifica «d’irresponsable» la gestió de l’ecoparc a Xàtiva”

  1. No entiendo la finalidad del ecoparque, si es por puro altruismo hacia el planeta ¿ porque no puedo coger madera para reciclar?. Es muy sencillo, xq el unico interes del gobierno de este municipio es el dinero.

Los comentarios están cerrados.