EU proposarà al plenari reduir en un 20% les places de la zona blava

Lorente: “Volem una reducció immediata de la zona blava i en menys d’un any una gestió totalment pública i municipal del servei”

El portaveu d’EU a Xàtiva, Miquel Lorente, proposarà al proper plenari una reducció immediata del 20% de les places de zona blava a Xàtiva, «tal i com permet el contracte amb l’empresa concessionària, en aquelles zones residencials que no afecten a importants entorns de serveis i comercials de la ciutat”, sense que aquesta modificació comporte cap cost a la ciutat.

Des del grup municipal d’Esquerra Unida a Xàtiva es plantejarà “la necessitat de reduir el cost social d’aquest servei mitjançant l’inici d’una gestió totalment pública i municipal del servei de l’ORA una vegada finalitze l’actual periode de prórroga anual amb l’empresa concessionària”. De fet, ara és el moment de passar el servei a la gestió pública sense haver de fer front a cap indemnització a l’empresa Cospark S.L, després dels més de deu anys comptats des de 1997 que plantejava el plec de condicions de la concessió del servei.

Sent veritat que l’ORA pot arribar a facilitar l’aparcament per anar a fer gestions o compres en les esmentades zones, la formació d’esquerres ha assenyalat que en els temps que vivim no es pot mantindre “aquest servei on allò que mana és l’ànim recaptatori i el guany privat. Des de la seua implantació l’ORA ha servit per a recaptar per tres vies: per la via de recaptar en els parquímetres, per la via de recaptar les anulacions de denúncies i per la via de cobrament de multes i d’enganxaments de la grua municipal”.

Segons Esquerra Unida, amb la gestió pública del servei “l’Ajuntament de Xàtiva podría aconseguir uns beneficis aproximats als 150.000 euros que podrien ser destinats a impulsar mesures de foment de la mobilitat sostenible, com ara la senyalització d’un carril-bici, aparcaments segurs per a les bicicletes i campanyes de concienciació”. A més, “el servei podría ser dut a terme per aquells agents de la policía local que en aquests moments es troben en segona ocupació, junt a la resta que s’adheriran durant els pròxims anys”, ha apuntat Lorente.