EU promou el recurs a la taxa de fem de l’Ajuntament de Xàtiva

Lorente (EU) “Rus ha de pendre nota d’altres ajuntaments i compensar el cost dels serveis cobrats però no prestats en la taxa del fem del 2012”

El portaveu d’Esquerra Unida de Xàtiva, Miquel Lorente, ha recordat que “diversos ajuntaments han decidit compensar el cost dels serveis cobrats però no prestats en la taxa del fem del 2012”. De fet, molts ajuntaments van cobrar el cost total de l’any 2012 en quant al servei de recollida, valorització i eliminació.

Tanmteix, en el mes de juliol part del servei va ser assumit pel Consorci de Residus i la gran majoria dels ajuntaments van deixar d’assumir el cost total pel que s’havia aprovat la taxa. Per aquesta raó, la formació d’esquerres insta a la població a que “continue recurrint la taxa del Consorci, però que reivindiquen a l’Ajuntament la compensació per la part de la taxa del fem que al remat no respongué a cap despesa».

En aquest sentit, des d’EU s’ha recordat que «ajuntaments com Lloc Nou d’en Fenollet, Barxeta… han assumit aquest compromís amb la ciutadania”. Lorente asegura que “en el darrer plenari se li vàrem preguntar a Rus sobre aquest possibilitat i la resposta fou el silenci, per tant cal insistir i mobilitzar-nos perquè s’estudie aquesta opció com han fet altres municipis”.

Segons la coalició d’esquerres, els models de recursos estaran disponibles a la seu d’EU hui dimecres 9 de gener i el divendres 11 de gener des de les 18:00 fins les 20:00 hores en la seu d’EU Xàtiva en el C/Sant Francesc, 17. Mentre que en el despatx d’EU de l’Ajuntament estaran disponibles hui dimecres des de les 12:00 hores fins les 14:30 hores. A més des d’EU informen que demà dijous 10 de gener es convoca una xerrada sobre les taxes del fem en la segona planta de la Casa de Cultura de Xàtiva, a partir de les 20:00 hores.