EU presentarà una moció de suport a «La Mesa per la Discapacitat»

Fracesca Chapí (EU) diu que “La Mesa per la Discapacitat entre les quals està ASPROMIVISE rebrà 42.000€ menys de la subvenció que rebia”
La subvenció actual és de 554.000 aproximadament, congelada. Els membres de la associació ja comencen a veure impossible pagar. Evidentment el seu funcionament corre perill, fins i tot no es descarta el seu tancament i deixar sense cobertura als 75 usuaris/es, a més l’impagament a treballadors i treballadores que des de fa tres anys no han vist augments.
Els membres del Grup Municipal d’Esquerra Unida de Xàtiva el dijous passat recolzaren els tancaments i les accions que es van a dur endavant.

Segons Chapí “la Mesa per la Discapacitat entre les quals està ASPROMIVISE, son entitats sense ànim de lucre que gestionen els centres i ofereixen serveis i programes per a persones amb discapacitat intel·lectual. El seu finançament depèn, en la seua major part, de les subvencions que reben anualment de la Generalitat Valenciana i d’altres administracions locals”.
Segons la formació d’esquerres: “La Generalitat els deu més de 15 milions d’euros que han posat a la immensa majoria de les entitats a la vora del col·lapse. Un endeutament per les pòlisses de crèdit signades i esgotades, amés a més pels recàrrecs que hauran de pagar en haver ajornat les cotitzacions a la Seguretat Social, l’IRPF i els interessos de nous préstecs que moltes vegades ja no els donen”.
Per aquest motiu des d’EUPV de Xàtiva una vegada més consideren que des de la Corporació Municipal cal recolzar totes aquelles accions i reivindicacions,” no podem mirar cap altra banda” diu Cesca Chapi,”ni quedar-nos de braços creuats, ni obviar la situació d’urgència que pateixen, per això ens adherim al seu manifest”.