EU presentarà l’esmena a la totalitat als pressupostos per al 2014

Defensen un pressupost alternatiu basat en la promoció econòmica i l’emergència social

El grup municipal d’Esquerra Unida de Xàtiva ha presentat en roda de premsa l’esmena a la totalitat als Pressupostos del PP per al 2014 així com fins a 6 esmenes parcials que donen vida a un pressupost alternatiu basat en la promoció econòmica i l’emergència social.

El portaveu municipal a l’Ajuntament de Xàtiva, Miquel Lorente, ha informat que presentaran en el proper plenari l’esmena a la totalitat, i  també ha indicat que argumentaran fins a sis esmenes parcials amb l’objectiu d’intentar «corregir un pressupost antisocial i antieconòmic donant vida a un pressupost alternatiu posant l’èmfasi en matèries clau«. En línies generals, Lorente ha explicat la proposta d’estalviar en presidència, Fira, grua municipal, òrgans de govern, material d’oficina, defensa jurídica i betlem. Propostant al mateix temps que aquestos estalvis s’adrecen a una Renda Mínima Garantida Municipal, Promoció dels sectors econòmics de la ciutat, Pla de millora de carrers i mobiliari urbà, Línia de microcrèdits autocupació de dones, manteniment i conservació de centres educatius i cooperació internacions mitjançant el Fons Valencià per la Solidaritat.

El grup municipal ha defensat l’esmena a la totalitat «perquè els comptes municipals no s’ajusten ni en forma ni en contingut a la legalitat vigent perquè s’han presentat fora de termini i sense participació ciutadana, perquè contemplen una baixada d’ingressos populista que sols afavoreix realment als grans patrimonis de la ciutat. Tot a canvi de sacrificar els serveis municipals retallant en educació, santitat, clavegueram, neteja, cultura, teatre, biblioteca«, destaca Lorente. Per altra banda, des d’EU s’ha assenyalat que presenten l’esmena perquè «obvien l’emergència social i no presenten cap mesura per generar cap activitat econòmica o oportunitats per als aturats».