EU posa en marxa una campanya informativa sobre la reforma de les pensions

El Diputat per IU en el Congrés ofereix esta vesprada una xarrada en Xàtiva

Esquerra Unida de Xàtiva ofereix una xarrada informativa sobre la reforma de les pensions que se celebrarà hui divendres a les 19 hores en el Llar del Jubilat del Barri Nord-Oest a càrrec de Ricardo Sixto , Diputat per IU en el Congrés dels Diputats.

Són quasi 5000 persones majors de 65 anys les que viuen a Xàtiva i moltes d’elles compten amb la seua pensió com a únic ingrés per a la supervivència. «Una pensió majoritàriament escassa que a més, en raó als difícils temps que s’estan vivint, està sent el sustent de moltes famílies de la ciutat», recalquen des del grup

Per al col·lectiu d’Esquerra Unida a Xàtiva la reforma de les pensions que el Govern del Partit Popular pretén és «una autèntica estafa a la ciutadania que pot suposar una retallada entre el 20 i el 28 % de les pensions. És una més de les mesures que s’estan prenent que repercuteixen directament en la qualitat de vida de les persones majors No es pot oblidar el copagament de les medicines que ja està sagnant les economies obligant-los a avançar uns diners que més tard que prompte els hauran de reintegrar. Es pretén enganyar a tot un col·lectiu de persones que ja han contribuït amb el seu treball i les seues aportacions durant molts anys generant uns drets que ara se’ls pretén arrabassar».

Especialment «nociva» és aquesta reforma per a les dones que conformen el 58’5 de la població pensionista de la ciutat i reben unes quantitats encara menors en raó a les seues carreres professionals més curtes i pitjor pagades. Per explicar totes aquestes qüestions el col·lectiu d’esquerres ha repartit més de 2.000 octavetes per la ciutat.