EU planteja la necessitat d’instal·lar un dipòsit d’aigua municipal en la pujada de Bixquert

Lorente «evitar les pèrdues d’aigua, tindre unes reserves i facilitar el seu accés a altres municipis hauria de ser una prioritat»

Des del Grup Municipal d’Esquerra Unida s’ha informat de què en el proper plenari municipal es proposarà l’execució d’un diposit d’aigua municipal en la pujada de Bixquert, a l’alçada de l’antiga benzinera, i que compte amb el subministrament d’aigua del canal de Bellús. Aquest dipòsit prendria com a punt de referència i impuls el pas de l’aigua del canal pel camí de Sant Antoni .

Segons el portaveu municipal d’EU, Miquel Lorente «amb aquesta infraestructura ens evitaríem llançar l’aigua potable al riu, aconseguiríem tindre unes reserves hídriques municipals molt importants, subministrament directe per a la zona del Pla de la Mesquita, polígons industrials i fins i tot podríem facilitar l’accés a l’aigua d’altres municipis».

Per a la formació d’esquerres que «la depuradora municipal tinga problemes tècnics per l’excés d’aigua neta que li arriba és un total i absolut desficaci». En aquest sentit, Lorente ha volgut recordar que «aquesta iniciativa comptà amb l’apertura d’un expedient en l’any 1999 on s’especificava la construcció d’una infraestructura que contemplava la construcció de dos dipòsits i un cost d’1,5 milions d’euros». Finalment des d’EU s’ha lamentat que una infraestructura d’aquestes característiques haja estat oblidada mentre a Xàtiva es balafiaven 12 milions d’euros en una desafortunada rehabilitació de la plaça de bous.