EU organitza l’Encontre #pensareldemá sobre Dona, Benestar i Drets socials

El grup diu que el PP ha realitzat una política de “terra cremada” en matèria de polítiques socials

Segons el grup EU de Xàtiva, el PP de Xàtiva ha realitzat una política de “terra cremada” en matèria de polítiques socials. D’aquesta forma, des del grup recalquen que el PP “ha arrasat amb serveis existents com l’Oficina d’Atenció a les Víctimes del Delicte, ignorant demandes ciutadanes com l’Escoleta Infantil o el Punt de Trobada Familiar i reduint els fons destinats a atendre a les persones en risc d’exclusió social”.

“És il·lustratiu que en l’últim Pressupost de l’Ajuntament siguen superiors els fons que disposa l’Alcalde en la partida de despeses de Presidència que els que es consignen en la partida d’Emergència Social que atén les urgències de les persones sense recursos, que desgraciadament cada dia són més. És denigrant que no hi haja hagut interés per protegir a les persones desnonades en la ciutat assumint la seva defensa davant els bancs. Ni interés a actuar davant els qui pateixen pobresa energètica que els impedeix calfar les seves cases, defensant-les davant les grans companyies”, denuncien.

Per a EU-Xàtiva, la crisi econòmica no pot ni ha de ser pretext per a la retallada dels Drets Socials, i la societat organitzada “és la que ha de plantejar les seves demandes a l’administració local”, que és la més propera als ciutadans, “màxim si es tracta de les seves necessitats més urgents”. Aquest és l’exercici que es proposa en la nova edició de #Pensareldemà# Dóna, Benestar i Drets Socials que Esquerra Unida de Xàtiva ha convocat per al dijous 11 de desembre. L’acte tindrà lloc a les 19,30 hores en la Casa de Cultura de Xàtiva.

Una sessió en la qual el grup convida a participar en les associacions de dones, d’acció social, de cooperació al desenvolupament i a totes aquelles persones que treballen en la defensa dels Drets Socials en la ciutat. Amb aquesta trobada, EU de Xàtiva pretén fonamentalment “fer de la participació ciutadana una realitat política i no un lema ornamental”. És l’opinió de les diferents entitats, les seves propostes, les seves expectatives de col·laboració “les que conformaran el nucli de les propostes electorals que EU defensarà”, finalitzen.