EU lamenta que el procès d’adjudicació de l’escorxador municipal haja quedat desert

Lorente «aquest procès necessitava celeritat i eficàcia i s’ha trobat amb quasi un any de retard i la passivitat del’equip de govern»

En paraules del portaveu del grup municipal d’EU, Miquel Lorente «el procediment d’adjudicació i selecció per a la gestió de l’escorxador municipal necessitava la màxima atenció per part de l’Ajuntament» Segons Lorente «amb l’actual situació Xàtiva perd la possibilitat de recuperar fins a 35 llocs de treball directes i un servei que havia obert històricament la ciutat a les comarques que l’envolten». Des d’EU «en tot moment s’ha reivindicat la màxima celeritat i atenció en aquest procès, donat que les característiques d’aquesta activitat requereixen una continuïtat per complir amb la necessitat dels seus clients. De fet, molts d’ells després de quasi un any sense servei a Xàtiva (tancament de l’escorxador abril de 2011) s’han buscat altres escorxadors, circumstància que ha complicat encara més el retorn de l’activitat a la ciutat».

Lorente també ha destacat que «l’escorxador municipal presenta l’inconvenient de no comptar amb una depuradora de pretractaments residuals, així com considerables deficiències en la seua infraestructura, motiu pel qual en el plec d’adjudicació es reclamaven 372.949,17€ en inversions imprescindibles, a més del cànon pel contracte». Per a EU «durant molts anys Rus ha balafiat en fonts ornamentals a les entrades de la ciutat entre d’altres, mentres l’escorxador no comptava amb una depuradora. Ara mateixa aquesta necessitat fa que Xàtiva amb moltes probabilitats li coste moltíssim tornar a gaudir d’aquest servei». Segons EU «aquestes són les conseqüències d’una manera de governar poc coherent i molt poc responsable».

Finalment des de la formació d’esquerres s’ha assenyalat que «des de l’Ajuntament tot i les advertències del grup municipal d’EU, no s’ha fet cap tasca de manteniment en les esmentades instal·lacions des del passat mes d’abril fins ara. Sent aquesta una clara mostra de deixadessa, si tenim en compte que la gran majoria de les màquines i ferramentes són d’àcer inoxidable».

Per a Lorente «Ã©s necessari revertir l’actual situació de l’escorxador municipal; invertint en millorar les seus actuals infraestructures per evitar cap mena de contaminació, negociant possibles opcions de gestió prioritzant l’opció cooperativa i creant així els llocs de treball que s’han perdut»