EU insta als pares a demanar ajuda al Consistori per a la compra de llibres

El grup exigeix bancs de llibres o mercats ambulants d’intercanvi que es porten a terme en altres localitats

Esquerra Unida de Xàtiva recomana a totes aquelles famílies que tinguen dificultats per finançar el material escolar i els llibres de text que es dirigeixen a l’alcalde de Xàtiva, Alfonso Rus, en demanda d’ajuda.

Després de l’últim ple de l’Ajuntament de Xàtiva, per a EU, «el més cridaner no han estat les males maneres i la falta d’educació i respecte per part de l’Equip de Govern que és un estil per desgràcia massa habitual. No ha estat l’anunci d’Alfonso Rus que és capaç de presentar-se a les pròximes eleccions i guanyar a tots amb una sola mà, en el més pur estil prepotent que no alberga ni un punt de remordiment per la seva nefasta gestió que ha portat a aquesta ciutat a un deute per habitant que arriba als 840 euros per cap. Ni tan sols sorprenen a hores d’ara les falses afirmacions sobre la sanejada situació econòmica de l’Ajuntament inevitables per poder justificar i aprovar el Compte del passat any«, diuen.

Per a aquest grup, «ha sigut molt important el que ha succeït quan s’ha reclamat suport de l’Ajuntament per a aquelles famílies que estant en situacions econòmiques molt greus han d’afrontar una important despesa amb motiu de l’inici de curs. Famílies que no compten ni tan sols amb les beques, el pagament de les quals, d’altra banda, està pendent des de fa 2 anys. Perquè en aqueix moment, tant l’alcalde com la regidora responsable d’Educació, Maria José Pla han declarat que no hi ha fins avui cap família de Xàtiva que haja sol·licitat ajudes d’aquest tipus, per això entenen que no existeix aquest problema. Així mateix han manifestat que de rebre algun tipus de demanda en aquest sentit, garantien que cap escolar de Xàtiva deixaria de tenir l’ajuda necessària per a l’adquisició de llibres o material escolar», recorden.

Desde el grup d’esquerres diuen que aquest és un anunci que «sens dubte podria tranquil·litzar a les famílies els ingressos de les quals s’han vist retallats per la desocupació o les pensions cada vegada més insuficients, si no fóra una enorme burla i una grollera falsedat, ja que a l’Equip de Govern ni està ni se li espera en l’ajuda als quals més la necessiten, encara que se’ls òmpliga la boca de promeses que no tenen cap intenció de complir».

Així ho ha demostrat any rere any amb la seua «total passivitat» davant la reclamació dels regidors d’Esquerra Unida exigint ajuda municipal no solament en forma de subvencions sinó aportant idees per al reciclatge i aprofitament dels llibres de text, com els bancs de llibres o els mercats ambulants d’intercanvi que en altres localitats s’han engegat per a facilitar l’accés a l’educació amb tots els recursos necessaris. «Només s’han rebut promeses i xifres sense contrastar que cada vegada resulten menys creïbles. I tampoc s’ha demanat col·laboració amb les AMPAs, amb els Consells escolars dels centres, amb les ONG que treballen en aquest sentit mai hi ha hagut acció o reacció sobre aquest tema», recalquen.