EU insta al desmuntatge de quatre grues d’obra en desús

Lorente «aquestes grues d’obra han passat a ser un perill innecessari que ha de solucionar-se el més prompte possible

Actualment a Xàtiva tant en la zona de Palasiet com en la zona de Mesquita hi han quatre grues d’obra en desús. El Grup Municipal d’Esquerra Unida ha instat al l’equip de govern a fer efectiu el desmuntatge d’aquestes estructures que a hores d’ara suposen un perill innecessari per a la ciutadania.

Segons Miquel Lorente, portaveu municipal d’EU «aquestes grues han passat a ser una preocupació per als veïns/es que veuen com aquestes estructures continuen instal·lades a escassos metres de les seues vivendes i sense cap ús des de fa anys». Per a la formació d’esquerres «davant aquesta situació cal actuar amb sentit comú i esgotar totes les vies possibles perquè les empreses constructores retiren les grues, sense descartar la via judicial en cas de negativa o silenci per part de l’agent promotor». Durant el boom urbanístic, en la ciutat ens podíem trobar amb nombroses grues d’obra, però amb l’inici de la crisi moltes d’aquestes estructures de ferro varen anar desapareguent fins al dia de hui on queden quatre grues pròximes a llocs de trànsit, vivendes i fins i tot molt properes a l’IES Simarro que han acabat per convertir-se en un greu perill donat el desús, el pas del temps i els factors climatològics.

Per altra banda, Lorente ha recordat que «moltes d’aquestes llicències d’obra atorgades als constructors han caducat i per tant podem constatar una voluntat nul·la per continuar les obres on es troben les grues». No obstant, des d’EU s’ha volgut informar que el cost de la retirada de les grues acabaria sent de 10.000€ per a les arques municipals, si al remat les empreses constructores no assumeixen els acords i opten per no retirar voluntàriament les dues grues que hi han al sector Palasiet i les altres dos que es troben a Mesquita. Per aquest motiu s’ha assenyalat des de la coalició que “l’Ajuntament ha de fer tot el possible perquè la despesa que suposarà la retirada de les grues no acabe sent assumida pel conjunt de la ciutadania”