EU insta a negociar amb les elèctriques el deute de les famílies que no poden pagar la llum

Lorente: “En els últims set mesos s’han registrat en l’Ajuntament 137 sol.licituds d’ajuda per pagar el rebut»

El grup municipal d’Esquerra Unida de Xàtiva presentarà al ple municipal una proposta perquè l’Ajuntament negocie amb les empreses subministradores d’electricitat una quitança del deute entre aquelles famílies que pitjor ho estan passant. El portaveu municipal d’EU, Miquel Lorente, ha assenyalat que “les accions que es prenen des de l’Ajuntament són necessàries però no poden perpetuar-se com una transferència de diners públics a les companyies subministradores, a costa de les arques del municipi”.

Segons ha informat la formació d’esquerres la proposta consisteix en signar convenis amb les companyies subministradores, perquè es puga negociar el deute de les persones, amb uns ingressos per càpita a la unitat familiar inferiors al salari mínim interprofessional, sempre que existisca un informe favorable per part de serveis socials.

Lorente ha assegurat que “ si es té voluntat política és pot treballar per posar-se del costat de les persones que arriben al registre de l’Ajuntament perquè els ajuden a fer front al rebut de la llum”. Una voluntat que guanya encara més pes si tenim en compte que part de la culpa d’aquesta situació es deu a aquells partits polítics que han legislat per assegurar el negoci a les empreses subministradores, que hui obtenen el doble del benefici que les empreses elèctriques europees. A més de tindre en compte que el cost de l’electricitat s’ha encarit un 80%, mentre han disminuït els subsidis.