EU insta a la Delegació de Govern a que actue front als rebrots racistes i xenòfobs a Xàtiva

Lorente considera que “aquest fenòmen no afavoreix la convivència entre la ciutadania, sobretot en temps tan complicats com els que estem vivint en aquests moments”

kebab_hort-dalmunia-vora-la-mesquitaEl portaveu municipal d’EU, Miquel Lorente, ha instat als diputats d’EUPV a que posen en coneixement de Delegació de Govern que a Xàtiva en les darreres setmanes han aparegut pintades de caire racista i xenòfob en establiments d’immigrants, a les rodalies de les dues mesquites de la ciutat i en el trajecte comprès entre dos centres educatius de la ciutat. Més concretament estem parlant de la zona delimitada pel Barri de Sant Feliu i per l’avinguda d’Ausiàs March.

Segons la formació d’esquerres “s’han d’impedir actituds discriminatòries com són les pintades abans esmentades. Per eixa raó, esperem que les Forces de l’Ordre junt als Tribunals de Justícia facen la seua tasca front un context on s’evidència un més que probable rebrot xenòfob en la nostra ciutat, vinculat a simbologia nazi, amb esvàstiques i creus cèltiques”

Per a EU aquests incidents “busquen connectar amb un sector de la població que puga caure en el paranya de la sospita de la immigració i de la diversitat cultural”. A més des de la coalició s’ha subratllat “l’impacte de les pintades i del seu discurs intolerant i xenòfob promogut sobretot en un entorn polític pròxim a convocatòries electorals”.

A més, Lorente ha informat de que “els diputats d’EUPV en les Corts realitzaran les pertinents preguntes a la Mesa de les Corts, per saber el grau de coneixement de la situació per part del Consell, a més reclamaran que a Xàtiva s’implanten programes pedagògics front al prejudici de la xenofòbia”.
pont-del-colc2b7legi-claret

al-costat-mesquita-sant-fel

hort-dalmunia-cami-colc2b7leg1

hort-dalmunia-cami-colc2b7leg

mesquita-zona-hort-almunia

Un comentario sobre “EU insta a la Delegació de Govern a que actue front als rebrots racistes i xenòfobs a Xàtiva”

  1. La Generalitat impuso 143 sanciones lingüísticas por rotular en español (en España) entre los años 2003 y 2005, en cumplimiento de la Ley de Política Lingüística, y por las que recaudó 169.550 euros

    Eso, es un rebrote racista y xenófobo vinculado a la estética nazi, querido Miquel. Lo demas es pintarrajear paredes.

Los comentarios están cerrados.