EU força al PP a estudiar la creació d’una línia d’ajuda de llibres de text a Xàtiva

Chapí: «Quasi 200 sol·licituds presentades demostren al PP que les ajudes de llibres són necessàries per a moltes famílies«

La regidora d’EU a l’Ajuntament de Xàtiva, Cesca Chapí, va aconseguir en el ple del divendres que la regidora d’Educació, Mª José Pla, es comprometera a estudiar “una per una, les quasi 200 sol·licituds d’ajudes de llibres presentades donant comptes posteriorment del resultat a les mateixes famílies així com en la Comissió corresponent”.

Per a EU, l’objectiu de la campanya desenvolupada en la porta dels col·legis, era precisament forçar a l’Equip de Govern a reconèixer la necessitat de moltes famílies de Xàtiva d’ajudes econòmiques per a la compra de llibres de text. «Es tractava de desmuntar la seua equivocada idea que les ajudes ja eren suficients i d’aconseguir que assumiren la necessitat d’ampliar l’assignació pressupostària destinada a aconseguir que cap alumne o alumna de la ciutat es quedara sense llibres», manifesten des de la coalició.

Aquest va  ser el compromís públic adoptat en el ple, «el compliment del qual exigeix que l’Ajuntament es pose en contacte amb cadascuna de les sol·licitants per a estudiar la procedència o no d’aquesta ajuda, segons un barem que hauria d’estar prèviament establert».

Des d’EU, se seguirà prestant una atenció prioritària a la resolució d’aquestes sol·licituds per a garantir «que no siga una promesa incomplida perquè l’objectiu de la formació no és un altre que resoldre el problema generat en les famílies», diuen.

En aquest sentit, s’han proposat altres vies de solució per a pròxims cursos: bancs de llibres, mercats ambulants d’intercanvi, col·laboració amb l’AMPA de cada centre educatiu… «Es pot fer, si hi ha interés a fer-ho. I s’ha de fer si es creu que l’educació i els mitjans per a rebre-la, és un dret que es defensa i no un acte de beneficència que es concedeix», finalitzen des d’EU.