Demanarà al Consistori que exigisca a la Generalitat més places per al centre de Xàtiva
El grup EU de Xàtiva reclama l‘augment de places en l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) de Xàtiva. En aquest sentit, el grup demanarà al proper plenari que l’Ajuntament de Xàtiva exigisca a la Generalitat el nivell avançat d’alemany a l’EOI i un seguiment de les diferents demandes educatives de la ciutat.
La regidora pel grup municipal d’EU Xàtiva, Francesca Chapí, ha assenyalat que l’aprenentatge d’idiomes a l’Escola Oficial d’Idiomes de Xàtiva «no és sols una oportunitat per desenvolupar i millorar les competències lingüístiques del conjunt de la població sinó també un camí per ampliar les oportunitats d’accedir al mercat laboral».
Segons la formació d’esquerres “no s’entén que des de l’Ajuntament de Xàtiva no s’haja dut endavant cap gestió per evitar el que va passar el curs anterior, el 77% de les persones preinscrites en l’Escola Oficial d’Idiomes es quedaren sense cap opció per poder matricular-se”. Segons Chapí, aquesta situació «s’ha d’evitar negociant amb Conselleria l’ampliació de places, demandes, sobretot si tenim en compte les actuals circumstàncies de recerca de treball en altres països, es evident que s’incrementarà la demanda en les matrícules de l’EOI”. Segons EU, el curs passat 2.362 persones es quedaren fora, sense poder-se formar , «fet que demostra la desconnexió total del PP amb les necessitats reals de la ciutadania en un context tan complicat com el que estem vivint”
Segons Chapí, la consolidació de l’oferta formativa de l’EOI i l’ampliació de les seues possibilitats formatives ha de ser una tasca que necessàriament ha de comptar amb l’acompanyament i recolzament de l’Ajuntament de Xàtiva davant la Conselleria d’Educació. En aquests moments, com manifesta la regidora, “certs idiomes com ara l’alemany sols compten amb una cobertura formativa que arriba a segon d’intermedi, hi ha una manca de planificació per falta de professorat i de recursos , etc».
Segons la coalició d’esquerres,”l’Ajuntament té la responsabilitat d’aconseguir que es valoren les carències produïdes a l’EOI de Xàtiva forçant així un augment de professorat i places per al proper curs”. En aquesta línia, segons Chapí “el nostre grup municipai presentarà una moció en el proper plenari de l’Ajuntament de Xàtiva perquè s’intensifique el treball de la regidoria d’Educació amb la Conselleria, a més d’instar a la Generalitat a que augmente les prestacions a les escoles oficials d’idiomes”. A més, agrega que cal elaborar un calendari de contactes entre la Conselleria d’Educació i el Consell Escolar, òrgan de participació i representació, i els grups polítics representats en el consistori, per fer un seguiment de les diferents demandes educatives de la ciutat.