EU es mobilitza pel manteniment de la línia ferroviària Xàtiva-Alcoi

Lorente “el tancament de la línea significaria un pas més enrrere en la projecció socio-econòmica de Xàtiva i no ho anem a permetre”
La línia ferroviària Xàtiva-Alcoi segons les darreres dades publicades pel Ministeri de Foment incompleix tots els criteris establerts, a l’hora a salvar aquelles línies de tren deficitàries. La línia Xàtiva-Alcoi no supera la velocitat mitjana de 75 km/h, ni arriba tampoc als 300 passatgers mensuals. La publicació de la supressió de la línia, segons els esmentats criteris, podría ser publicada abans que finalitze el present any, segons assenyalen des d’EU de Xàtiva.
Segons el portaveu municipal d’EU a Xàtiva, Miquel Lorente, “la supressió de la línia significaria tot un colp per a les perspectives de promoció econòmica de Xàtiva, respecte als territoris de les Comarques Centrals”. Per eixe motiu, des del Grup Municipal d’EU s’informa de que “anem a instar a l’Ajuntament de Xàtiva perquè tracte d’una manera urgent aquesta qüestió, a més de tramitar des d’EU les respectives interpel·lacions sobre l’actual situació de la línia Xàtiva-Alcoi en el Parlament Valencià i en el Congrés dels Diputats”.

La formació d’esquerres ha advertit queno anem a quedar-nos quiets mentres la línia Xàtiva-Alcoi es condemnada a desparèixer”. Segons Lorente “estem davant d’una nova agressió cap a la vertebració i el desenvolupament del nostre territori”. A més, s’ha assenyalat des d’EU que “front l’imminent crisi energètica no podem tancar línies de ferrocarril, perquè el futur passa per millorar i desenvolupar la mobilitat sostenible”.
Per altra banda, Esquerra Unida ha assenyalat que “secundarà totes les mobilitzacions organitzades per la Plataforma Salvem el Tren, com ara la convocada per al proper dia 27 d’octubre a l’Estació del Nord de València”. A més, també s’ha indicat que “durant aquestos mesos s’intensificarà el nostre treball perquè la línia Xàtiva-Alcoi no desaparega en cap moment” .