EU dona un pas endavant i es marca nou objectius per assolir nous reptes

El col.lectiu augmenta la força del Grup Municipal per començar a treballar en clau d’alternativa de govern

El col·lectiu d’Esquerra Unida Xàtiva aprovà per unanimitat ampliar l’equip dedicat a treballar en les tasques municipals de fiscalització, proposició i nous projectes per a la ciutat. La coalició d’esquerres ha volgut augmentar la força del Grup Municipal per començar a treballar en clau d’alternativa de govern per una ciutat; de progrés i noves oportunitats; una ciutat sostenible i de convivència; i una ciutat més participativa. Aquesta declaració d’objectius per a la formació d’esquerres és un pas ferm per assolir nous reptes.

El càrrec de portaveu municipal és exercit per Miquel Lorente, mentre que Cesca Chapí actua com a portaveu adjunta. El nou organigrama del Grup Municipal d’EU s’estructura en cinc grans comissions que concentren la direcció política i marquen els criteris i objectius a aconseguir per la formació en el consistori. Alfred Boluda es fa càrrec de la comissió de serveis urbans i sostenibilitat al costat de Jaime Calatayud; Amor Amorós, de la de drets socials i dona; Miquel Alcocel, de la de promoció econòmica, Ocupació i Hisenda; Àlex Hellín com a responsables de Joves d’EU, de la de joventut i cultura; i, finalment, Xavier Penya-roja actua com a secretari d’organització del grup.

Per al Consell Polític d’Esquerra Unida aquesta legislatura ha marcat un punt d’inflexió respecte als darrers anys en la ciutat, ja que en el debat, «gràcies a la força de la gent, s’està parlant de moltes coses que Rus i el PP no hagueren volgut mai parlar com les conseqüències del deute que ha acumulat la ciutat, la manca de serveis municipals, la nefasta política en la gestió sostenible dels residus, l’absència de sensibilitat social entre aquelles persones que pitjor ho estan passant, la igualtat de gènere i la injusta contribució en els impostos municipals que s’està produint a la ciutat», assenyalen.