EU diu que les associacions certifiquen el divorci entre l’Ajuntament i les necessitats ciutadanes

El grup denuncia que no existeix comunicación entre el Consitori i les entitats locals

Segons EU de Xàtiva, totes les conclusions resultants de les trobades que sota el lema #pensareldema s’han celebrat entre el col·lectiu i les diferents associacions i entitats que dinamitzen la ciutat tenen “gran interés”. Per açò, EU considera que aquesta iniciativa de participació que es va iniciar fa mesos és d’enorme utilitat per a articular un programa electoral real i útil, “sense improvisacions ni precipitació de cap tipus”.

En l’Encontre celebrat dijous passat sobre Dona, Benestar i Drets Socials, les associacions de Xàtiva van certificar el divorci existent entre el govern local i les necessitats de la ciutadania, “ja que l’Ajuntament és el gran absent en el suport i la solució dels problemes que afecten els ciutadans”.

Segons Carmen Palazón, integrant del Consell Polític d’Esquerra Unida de Xàtiva, les associacions denuncien que no existeix comunicació entre l’Ajuntament i les diferents entitats que són les que estan portant el pes de l’atenció social en la ciutat. “La comunicació se substitueix pel clientelisme més descarat, perquè a l’ajuntament no li interessa en absolut la participació de les organitzacions, que per tant no promou ni facilita sinó que al contrari genera competència entre les mateixes organitzacions”.

Així mateix, Palazón valora que va ser unànime la denúncia per la “inexistència d’espais dignes” perquè les diferents organitzacions puguen desenvolupar les seues activitats. A més, critica el mal estat i la falta d’accessibilitat i seguretat en l’edifici de la Ferroviària. També es va denunciar la “nul·la transparència” en la gestió de subvencions, “ja que es desconeixen els criteris per a la concessió d’ajudes a les associacions”.

Menció a part mereix “l’escassa i deficient atenció rebuda per les persones majors amb algun grau de dependència, a causa de la pèssima gestió de la Generalitat Valenciana que per a Esquerra Unida, és especialment greu”, tenint en compte l’alt grau d’envelliment de la població de la zona antiga de la ciutat.

En matèria d’Igualtat i prevenció de la violència de gènere, les associacions van denunciar que Xàtiva, retrocedeix més que avança, com a prova la situació del Consell de la Dóna, sense cap activitat, a causa de la dimissió de la seva presidenta, i fonamentalment a “la falta d’interés de l’Ajuntament en el seu funcionament”.

Palazón, representant del col·lectiu d’Esquerra Unida de Xàtiva i les associacions van exigir també una major implicació i professionalització dels tècnics de l’Ajuntament, especialment els de Benestar Social, en la definició de diagnòstics i planificació dels serveis a la ciutadania. Tot el problema és, segons Palazón, que l’Ajuntament “no té un projecte global per donar resposta a les necessitats més urgents de la ciutadania, i especialment dels col·lectius en pitjor situació perquè han sigut més castigats per la crisi”.