EU diu que el cost del Betlem d’aquest any ja es situa en 36.390 euros

Lorente (EU) “El cost del Betlem ja és un autèntic despropòsit quan encara queden moltes despeses per comptabilitzar”

Per al grup municipal d’Esquerra Unida de Xàtiva les despeses generades per la instal·lació del Betlem «no té cap sentit davant l’actual context econòmic que pateix la ciutat». Segons el portaveu municipal, Miquel Lorente “no podem admetre que es continuen gastant diners municipals sense un objectiu clar i beneficiós per al conjunt de la ciutadania”.

De fet, la despesa del betlem «no té cap explicació raonable, ni moral en una ciutat on les necessitats bàsiques de la població van en augment i els comptes municipals arrosseguen un preocupant deute que està tenint com a conseqüència retalls en la gran majoria de les partides pressupostàries». A més, des de la formació d’esquerres assenyalen que “amb gran part dels recursos que s’han encaminat al Betlem és podria haver llançar una campanya per rellançar directament el xicotet i mitjà comerç de la ciutat”. Per al portaveu de la coalició d’esquerres “cal buscar la màxima rendibilitat als recursos municipals i fer tot el possible perquè cada euro de l’ajuntament es transforme en qualitat de vida i en dinamisme econòmic. En canvi, el cost del Betlem no compleix cap dels dos objectius”.

Segons Lorente “la despesa acumulada per ara és de 36.390€ a falta de concretar el número exacte d’hores extres, entre d’altres despeses”. L’esmentada quantitat ve donada pels següents conceptes: muntatge del betlem 20.027€, lloguer d’animals 5.687€, inauguració del betlem 5.699€ i els joguets repartits durant la inauguració 4.976€. Lorente recalca que el seu grup va a  «fiscalitzar la despesa total i fer entendre a l’equip de govern que eixes despeses són inacceptables i que la ciutadania de Xàtiva espera altres coses ben distintes de la gestió dels diners públics”.