EU destaca que a Xàtiva les falles són un atractiu que “s’ha de posar en valor”

Lorente: «Les falles són una realitat cultural i una oportunitat econòmica desaprofitada per a la ciutat»

El candidat a l’alcaldia d’EU, Miquel Lorente, ha explicat que «Xàtiva ha de ser referent faller de les comarques que ens envolten i no celebren aquesta festa com és el cas de la Vall d’Albaida, l’Alcoià, el Comtat i altres comarques d’Alacant». Segons Lorente, el alcalde Alfonso Rus, «mai ha entès que les falles més enllà d’una realitat cultural i satírica molt important per a la societat local són també una oportunitat econòmica per al sector comercial i hostaler».

De fet, la formació d’esquerres ha volgut recordar que «l’absència de campanyes publicitàries en les comarques centrals i la manca d’una oferta que pose l’accent en la nostra particularitat i les seues possibilitats d’atracció, han estat un pes a l’hora d’augmentar les visites a la ciutat durant aquestos dies».

Per aquestos motius, des d’EU es planteja la necessitat de començar a preparar les falles de 2016 amb tres mesures ben definides: «realitzar una potent campanya publicitària entre les comarques veïnes, negociar l’ampliació en la freqüència de transport públic cap a la ciutat (línies de bus, línia Xàtiva-Alcoi) i ampliar la programació fallera».

Finalment Lorente ha assegurat que «la ciutat necessàriament ha d’eixir del quadre dissenyat per un equip de govern que ha perdut la il·lusió i les ganes de reforçar les festes de la ciutat, el seu atractiu cultural i el seu rellancçament econòmic».