EU denunciarà davant el Síndic l’incompliment per part del PP de la Llei Pressupostària

Lorente «el PP un any més tanca les portes d’una manera il·legal a la participació de l’oposició en l’elaboració del Pressuposto Municipal»
El portaveu d’EU, Miquel Lorente, ha informat que denunciarà davant el Síndic de Greuges l’incompliment per part del PP de la Llei Pressupostària. Lorente destaca que l’equip de govern «constantment debilita els principis democràtics i de transparència en el procés d’elaboració del Pressupost Municipal, per aquesta raó anem a presentar la pertinent denúncia davant del Síndic”. De fet, per a la formació d’esquerres “el PP ha segrestat la màxima ferramenta d’intervenció política que té l’Ajuntament vulnerant el Decret 500/90 i els acords plenaris votats pel propi equip de govern respecte del compliment de la norma».

Segons EU el Pressupost General de l’Ajuntament de Xàtiva per a l’any 2013 passarà per la Comissió d’Hisenda i serà dictaminat favorablement pel PP, «sense comptar amb una aprovació provisional per part del plenari que s’hauria d’haver produït abans del dia 15 d’octubre”.

Per a Lorente “una any més d’una manera programada s’ha impedit clarament l’accés a l’esborrany del pressupost per iniciar el procés d’estudi, aportació i esmena al mateix per part del conjunt de la corporació”.

Segons el portaveu d’EU, “al PP no li importen el més mínim les propostes que puga fer l’oposició , perquè ni entenen el valor de la democràcia , ni la importància del diàleg i la negociació amb els representants de l’oposició i la resta de la ciutadania. A més s’intenen burlar de tots nosaltres al convidar-nos a fer esmenes al pressupost sense conèixer ni una xifra de l’esborrany del mateix”.