EU denúncia que l’endeutament a Xàtiva impedeix la seva dinamització turística

Lorente: “L’endutament generat pel PP impedeix a Xàtiva adherir-se al Sistema Integral de Qualitat Turística de Destins (SICTED)”

El portaveu municipal d’EU a Xàtiva, Miquel Lorente, ha denunciat que l’endeutament a Xàtiva impedeix la seva dinamització turística. D’aquesta forma, ha assenyalat que “mentre Gandia, Cullera, Utiel, València o Sagunt han passat a formar part del projecte SICTED (promogut per TURESPAÑA i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies), Xàtiva s’ha quedat a terra pel nivell d’endeutament”. Aquest projecte té com a objectiu ajudar a les empreses de la localitat (fins a 30 oficis diferents) a millorar el grau d’atracció i satisfacció dels turistes. És un dels projectes capdavanters per millorar el producte turístic.

En canvi, a Xàtiva, donat el Pla d’Ajust provocat pel préstec Montoro d’11,1 milions d’euros per pagar factures impagades, així com altres deutes pendents,està provocant l’enduriment de la Llei de Bases i l’impediment de promoure polítiques actives de promoció econòmica”, afirma Lorente.

Segons el grup municipal d’Esquerra Unida “en el passat plenari vam interpel·lar a Marian Soro, regidora de turisme, sobre l’absència de la ciutat en aquest projecte turístic. Sent la resposta per part de Soro l’existència de barreres administratives”. En canvi, la realitat ve determinada per una “nefasta gestió” dels recursos econòmics municipals i per “l’absència d’un relat turístic”. Per al portaveu d’EU, “a Fitur estaven els regidors/es i tècnics/es de ciutats que han treballat per aconseguir un nivell de qualitat del seu destí turístic i el venen. D’altra banda, estan aquells regidors/es que van a Fitur a veure-les passar, com ha fet l’ajuntament de Xàtiva des de fa vint anys”.

Finalment des d’Esquerra Unida s’ha informat que en el proper plenari van a proposar la realització d’un estudi econòmic per replantejar aquesta situació i poder adherir-se al SICTED. Lorente manifesta que “no ens podem quedar de braços plegats davant d’una gran oportunitat per ajudar al teixit comercial i hostaler de la ciutat a l’hora d’elaborar un producte atractiu i específic de la nostra ciutat”.