EU denúncia que el PP no haja convocat encara el Consell de la Dona

Chapí: “Per interessos polítics no hi haurà a Xàtiva actes unitaris i solidaris en el Dia Internacional contra la Violència de Gènere”

Des de la dimissió en octubre de la regidora Rosa Esteban com a Presidenta del Consell de la Dona de Xàtiva no s’ha convocat aquest organisme de participació de les dones de la ciutat. La regidora d’EUPV, Cesca Chapí, ha advertit que “es troba bloquejat encara que la seua tasca resulta més necessària encara, davant la proximitat del Dia Internacional contra la Violència de Gènere. Este dia no pot deixar de ser commemorat a Xàtiva sense comptar amb l’esforç col·lectiu i la participació de tota la ciutadania. El 25 de novembre cal eixir al carrer per denunciar que ja són 54 assassinades, dones i xiquetes per delinqüents masclistes que cal denunciar des de les institucions”.

Segons la regidora d’EUPV, les funcions d’aquest Consell són la defensa i representació de les dones de Xàtiva, visibilitzant les seues necessitats i exigint respostes als problemes específics de les dones d’aquesta ciutat. “És prioritari que el Consell aborde aquestes responsabilitats i actue de forma eficient dotant-se d’un Pla de treball integral tal com s’havia sol·licitat”, afirma Chapí.

El grup municipal d’EU insta a l’Alcalde, Alfonso Rus, a la immediata convocatòria d’aquest òrgan per a evitar que la seua tasca no siga obstaculitzada per la falta de compromís i implicació de l’Equip de Govern. La regidora d’esquerres recorda “que es va assumir l’acord de convocar per al dilluns següent una nova reunió per reprendre el treball; no obstant això, eixa convocatòria no s’ha produït i ja han passat tres setmanes”.

Així mateix, Chapí senyala que «amb l’abandó d’Esteban van quedar moltes coses sobre la taula, no sols la commemoració com es mereix del 25 de novembre, sinó també les solucions per a problemes com l’atur o la pobresa que afecten especialment les dones”.