EU denuncia que el centre d’especialitats tanca de vesprada

Chapi diu “que no s’ha consultat al personal sanitari, sols s’ha prioritzat la rendibilitat»

El grup EU de Xàtiva critica que el centre d’especialitats El Espanyoleto de Xàtiva tanca de vesprada des del 15 d’abril. Francesca Chapí, regidora pel grup municipal d’EU, ha assenyalat que “les primeres cites que es donaven de vesprada per a les consultes de l’hospital no es poden oferir, la qual cosa col·lapsa encara més este servei que de vegades per falta de personal i mitjans ja tenia dificultats per al contacte”, açò ha suposat reduir la carta de serveis sanitaris així com reduir l’accessibilitat dels veïns i veïnes al centre d’especialitats però sobretot la sobresaturació de les urgències hospitalàries. Chapi afegeix “que no s’ha consultat al personal sanitari, sols s’ha prioritzat la rendibilitat, des de quan un servei públic té que ser rentable?”, critica.

En aquests moments, com manifesta la regidora d’EU, hi ha malestar entre la gent major que veu complicada la seua atenció (cita per telèfon, transport…) . «Molta d’aquesta gent ve de les comarques veïnes i que ara no vénen a Xàtiva, cosa que també va en detriment dels serveis i el comerç de Xàtiva”. I sobretot reitera que aquestes mesures signifiquen “majors esperes, majors trasllats, i dificultats per a una atenció sanitària eficaç i de qualitat”, manifesta.

Chapí afirma que “en l’últim plenari se li va preguntar a la regidora de Sanitat de Xàtiva, Yolanda Sipán sobre aquesta situació, afirmant que a l’Hospital de Xàtiva hi havien cada dia 80 llits lliures, la qual cosa es contradiu en les queixes dels usuaris que asseguren que esperen hores per a tenir un llit en planta».

La formació d’esquerres i la plataforma ciutadana en Defensa dels Serveis Públics (PDSP) mantenen que és “una realitat preocupant que genera problemes en l’ingrés de pacients, i pot accelerar altes massa prematures. Implica menor proximitat dels serveis a la població sense quantificar l’estalvi real de la mesura i suposa un greu perjudici no solament pel nombre de poblacions a les quals afecta sinó també per la sobresaturació de les Urgències de l’Hospital“.

Finalment Cesca afegeix: “Si la justificació del Consell és l’estalvi, ens sembla una autèntica barbaritat. La sanitat ha d’estar exempta dels retalls. Al final qui ho pagaran seran els ciutadans i ciutadanes de Xàtiva”.