EU denuncia la “passivitat” del PP enfront de les pèrdues del Canal de Bellús

Lorente assegura que el canal de Bellús està perdent aigua des de fa un mes

El portaveu del grup municipal d’Esquerra Unida de Xàtiva, Miquel Lorente, assegura que el canal de Bellús està perdent aigua des de fa més d’un mes. “La fuita, localitzada a l’altura de l’aqüeducte del camí de Sant Antoni, ha suposat fins ara la pèrdua de més d’un centenar de milers de litres d’aigua”, recalca.

Lorente ha mostrat la seua preocupació per aquest balafiament i ha denunciat la “irresponsabilitat” i “la falta d’eficàcia del govern municipal dirigit per Alfonso Rus”, ja que fa més d’un mes aquesta qüestió es va plantejar en la Comissió de Foment i, a hores d’ara, “l’Ajuntament encara no ha fet res per solucionar-ho”.

Per a Lorente la fuita és conseqüència de la posada en marxa de la nova canalització fins als dipòsits d’impulsió del carrer Clergues. Aquesta obra, “a banda dels retards en la seua execució i el subsegüent sobrecost, no ha tingut en compte qüestions tècniques relatives al cabdal de l’aigua, cosa que ha generat alguns problemes, algun sense solucionar com aquest de la fuita”.

El portaveu d’EU ha comentat que “la irresponsabilitat municipal és doble perquè no soluciona la fuita i, a més, dóna un exemple negatiu a la ciutadania, a la qual se li exigeix un consum responsable”. Així mateix, Lorente tem que les filtracions constants i abundoses perjudiquen els veïns de la zona i danyen l’aqüeducte, datat al segle XVIII.

Per tot això, des d’aquest grup s’insta al Rus a buscar solucions els més aviat possible, “tot tenint en compte el llarg període de sequera que ens afecta”.