EU demana una compareixença sobre l’estat de la xarxa d’aigua potable de Xàtiva

Lorente: «no són normals els nombrosos incidents que s’estan produint»

A proposta del Grup Municipal d’Esquerra Unida de Xàtiva s’ha demanat una compareixença, en la propera Comissió de Foment, del regidor Enrique Perigüell, els tècnics municipals i l’enginyer de l’obra de canalització del tram Font XXV dolls a Sala d’Impulsió. Segons, Miquel Lorente, portaveu muncipal d’EU “han estat molts els incidents que s’han produït i que continuen produint-se al llarg del canal que subministra d’aigua a la ciutat des de Bellús, i encara estem esperant un aclariment polític i tècnic real de la situació”. Aparició de borses d’aire que dificultaven el recorregut de l’aigua i que obligaren a la instal·lació de ventoses en l’Albereda, pujades de nivell en el cabdal des del seu neixement per afavorir una major força d’entrada d’aigua en la ciutat provocant la «pèrduda escandalosa de 3 milions de litres d’aigua en el tram de Sant Antoni i la sobrecàrrega de moltes sèquies del terme, nivells irregulars d’arribada de cabdal a la sala d’impulsions, acumulació de múltiples talls d’aigua en la ciutat, rebentons i la pèrduda de més de 30.000 litres d’aigua per segon en les arcadetes d’Alboi…».

Aquest conjunt de fets conformen per a Lorente “el relat d’una gestió de l’aigua digna d’un país tercermundista, motiu pel qual anem a demanar responsabilitats i explicacions sobre tot aquest desgavell i a preguntar si des de l’equip de govern s’ha pensat en algun pla d’acció davant d’aquest panorama”.

Malestar entre els veïns/es del passatge Juan Pavia amb les obres del canal
En el passatge Arquitecte Juan Pavia, al voltant de la Sala d’Impulsió, continua el descontent entre el veïnat pels desperfectes provocats per les obres del canal que es varen realitzar en el subsòl del mateix passatge. De fet, segons s’ha pogut comprovar des d’EU “les obres han provocat l’aparició d’humitats en vivendes i desperfectes en les portes del passatge, en les instal·lacions electròniques i en propi terra del passatge”.

A hores d’ara s’estan recollint signatures perquè l’Ajuntament de Xàtiva vetle perquè l’empresa constructora es faça càrrec de tots els desperfectes esmentants. Lorente ha informat de que “en la compareixença també anem a traslladar aquestes demandes ciutadanes donat que són legítimes i s’han de correspondre per part de l’Ajuntament donat que varen oferir desinteressadament la seua propietat per poder fer l’obra del canal”.