EU demana que l’Ajuntament es sume a demanar una “prestació d’ingressos mínims” per als més desfavorits

Sol·licitarà al plenari del dissabte adherir-se a l’arreplegada de signatures formals per establir una Llei que ho faça possible

El grup municipal d’Esquerra Unida proposa que l’Ajuntament de Xàtiva s’adherisca a demanar una nova prestació econòmica d’ingressos mínims per a les persones més vulnerables i en estat de pobresa total. Treballadors i treballadores en precari a qui l’actual estructura de protecció social no garanteix renda suficient.

La petició ha sorgit com a Iniciativa Legislativa Popular (ILP) des de les centrals sindicals CC.OO i UGT des d’on una comissió promotora ha iniciat l’arreplegada en forma legal de les signatures suficients per què la petició puga ser un èxit semblant a la que va propiciar aturar molts desnonaments hipotecaris. La iniciativa que proposarà Esquera Unida Xàtiva al plenari de dissabte demana donar suport i “facilitar als sindicats impulsors de la ILP el procés de recollida de signatures de les persones del municipi”.

El portaveu d’Esquerra Unida Xàtiva en Comú, Miquel Lorente, basa la necessitat que l’Ajuntament s’adherisca a la proposta perquè “la crisi ha posat de manifest la incapacitat que té el sistema actual de prestacions, per atendre la creixent demanda de protecció social en col·lectius que no troben una adequada cobertura en aquest esquema tradicional”. El regidor ha quantificat les dades que fan urgent l’adopció de mesures contra les desigualtats i la pobresa. Lorente, responsable de l’Area de Promoció Econòmica de l’Ajuntament deixa constància que “La taxa de desocupació es manté al voltant del 23%, el doble si parlem de joves, i 5 milions i mig de persones que, volent treballar, no troben ocupació. Malgrat això, la taxa de cobertura s’ha reduït 24 punts percentuals (del 80% en l’inici de la crisi al 53% actual). A més, hem de tenir en compte que en el model de protecció actual, qui mai ha tingut ocupació no té dret reconegut a aquest tipus de protecció”.