EU demana la compareixença de Rus per aclarir les factures de la presumpta trama d’Imelsa

Lorente: «s’ha vinculat l’Ajuntament a un assumpte d’extrema gravetat i l’alcalde ha de donar explicacions»

El portaveu del grup municipal d’EU de Xàtiva, Miquel Lorente, ha demanat la compareixença urgent de l’alcalde de la ciutat, Alfonso Rus, per donar explicacions a la Junta de Portaveus sobre si existeix una ramificació de la presumpta trama d’Imelsa en l’ajuntament de Xàtiva, en quin grau, i si hi hagué «connivència política» per part del PP. La formació d’esquerres demana que s’aprove en caràcter d’urgència aquesta convocatòria.

Consideren que Rus ha de donar explicacions sobre si tenia coneixement de l’existència i registre en l’ajuntament de les factures d’empreses que es troben vinculades a la presumpta trama de corrupció que esguita a l’empresa de la Diputació de València que el mateix Rus presideix.

A més, des d’EU també s’han sol·licitat totes les factures de les esmentades empreses per revisar-les i instar a la constitució d’una comissió d’investigació sobre les mateixes, per reconéixer els pagaments efectuats i la seua correspondència en obra o servei.

Lorente ha explicat que «totes les compareixences que sol·licite EU aniran adreçades a respondre aquestes dues preguntes. Si hi hagué connivència política entre les empreses i el govern municipal i si les factures compten amb una evident correspondència entre el seu cost i el servei o obra realitzada».

Lorente: “Rus no pot ser candidat a l’alcaldia”
Per altra banda, des d’EU ha assenyalat que «si la situació no s’aclareix, Alfonso Rus no hauria de presentar-se a les eleccions. La situació reclama molta responsabilitat, serietat i explicacions per part de Rus, que com a alcalde està obligat a donar la cara i aclarir-ho tot. Si no ho fa, si opta per callar o tirar balons fora com solen fer al seu partit en estes situacions, no estaria en condicions de ser candidat a alcalde de Xàtiva. Per respecte a la institució i a la ciutadania ha de comparéixer i donar no sols explicacions, sinó explicacions convincents i clares», finalitza Lorente.