EU demana explicacions sobre les deficiències en el cabdal d’aigua

Lorente: «El cabdal que arriba a la Sala d’Impulsions no és constant des de l’acabament de les obres del canal”

A proposta del grup municipal d’Esquerra Unida de Xàtiva hui l’equip de govern haurà de donar compte, en la Comissió de Foment, sobre la situació que s’està donant en el subministrament de l’aigua potable a Xàtiva arran de les obres en el tram Font XXV dolls a Sala d’Impulsió.

Segons EU, “des de la posada en marxa del canal els incidents han estat una constant: aparició de borses d’aire que dificultaven el recorregut de l’aigua i que obligaren a la instal·lació de ventoses en l’Albereda, pujades de nivell en el cabdal des del seu naixement per afavorir una major força d’entrada d’aigua en la ciutat provocant la pèrdua escandalosa de milers de litres d’aigua, en el tram de Sant Antoni, i la sobrecàrrega de moltes sèquies del terme”.

En canvi, tot i això les incidències no han acabat. Segons Miquel Lorente, portaveu d’EU, “després de les obres i totes les regulacions posteriors, no és normal l’elevat índex d’incidències que continuen produint-se en el subministrament d’aigua de la ciutat des del mes de març”.

De fet, afegeix Lorente, “és inexplicable que ara el cabdal que arriba a la Sala d’Impulsions a vegades baixe a 90 m3 per segon, quan la nostra xarxa necessita 140 m3”.

Per aquests motius, des d’EU “hui anem a demanar la màxima serietat a l’hora de resoldre aquesta situació donat que afecta a un dels principals serveis de la ciutat, així com la revisió dels projectes de l’obra, la correcta finalització de la mateixa al més prompte possible i un informe tècnic extremadament rigorós abans de recepcionar l’obra”.

Per a la formació d’esquerres “no es pot permetre que una intervenció d’aquesta dimensió i d’aquest cost no estiga millorant el servei i que avui en dia sols haja estat sinònim d’incidències i d’empitjorament del nivell de cabdal necessari per aportar els 10.000 metres cúbics que necessita la ciutat cada dia per garantir el subministrament correcte d’aigua a totes les cases”.

4 comentarios sobre “EU demana explicacions sobre les deficiències en el cabdal d’aigua”

  1. La ciudad de las fuentes…subterraneas. La red de agua potable es obsoleta y nadie se ha dado cuenta aún¿? mientras se van gastando millocitos de euros en ciudades deportivas, CCX y platillos volantes…los vecinos ni se pueden duchar. Eso es el PP que ha gobernado con maquillaje y peluquería…a ver si se termina ya.

  2. y Mer si a tu t´agrada conviure entre excrements de gos, ho respecte, però no està de menys una sanció al gorrino que deixe el regalet per ahí.

Los comentarios están cerrados.